search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:00
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από τη Βιέννη: Η Τουρκία έχει καθήκον να συγκρατεί τις ροές – Κουρτς: Σας ευχαριστούμε που φυλάτε τα σύνορα της Ε.Ε.

10.03.2020 15:36
Μητσοτάκης από τη Βιέννη: Η Τουρκία έχει καθήκον να συγκρατεί τις ροές - Κουρτς: Σας ευχαριστούμε που φυλάτε τα σύνορα της Ε.Ε. - Media

 

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, στις κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Τουρκία έχει καθήκον να συγκρατεί τις ροές, σύμφωνα με τη συμφωνία Ευρώπης-ΕΕ και εφόσον το κάνει να επιβραβεύεται. Σήμερα, είμαι πιο αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση», επισημαίνοντας ότι «το γεγονός και μόνο ότι αυτές τις ώρες φθάνει στην πατρίδα μου η αυστριακή συνδρομή για το μεταναστευτικό δηλώνει πολλά. […] Από σήμερα θα κυματίζει στον Εβρο όχι μόνο η ελληνική σημαία αλλά και η αυστριακή, η κυπριακή και σημαίες άλλων χωρών που συμπαραστέκονται στην πατρίδα μου που αναγκάστηκε να φέρει εις πέρας μια τέτοια αποστολή».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι σαφές ότι πρέπει να οδηγηθούμε άμεσα σε μια αποκλιμάκωση της κρίσης και στα βόρεια σύνορά μας όπου αυτό το απελπισμένο πλήθος ανθρώπων που η Τουρκία ενθάρρυνε, πρέπει να απομακρυνθεί».

Από την πλευρά του, ο Σ. Κουρτς ευχαρίστησε την Ελλάδα «για τις προσπάθειες που έχετε κάνει ώστε να κάνετε την Ελλάδα ελκυστική και πάλι για επενδύσεις, να προωθήσετε την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει φτάσει σε καλό επίπεδο», αλλά «και για την προστασία των συνόρων» και επισήμανε:

«Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».
 
Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό, και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως απαραίτητο μέτρο πρόληψης για να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα».
 
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη «να ενισχύσουμε περισσότερο το εθνικό σύστημα υγείας και να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους». «Είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας. Έκκληση σε αυτές τις συνθήκες να παραμένουν στο σπίτι τους. Απαιτώ υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη. Είναι μια κρίση. Θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», προσέθεσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:59