search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:51
MENU CLOSE

Koρωνοϊός: Καιρός ζεστός ως 25 β. Κελσίου – Τι σημαίνει αυτό για την διάδοση του Covid19 (Χάρτες)

13.03.2020 12:38
Koρωνοϊός: Καιρός ζεστός ως 25 β. Κελσίου - Τι σημαίνει αυτό για την διάδοση του Covid19 (Χάρτες) - Media

 

Ηλιοφάνεια επικρατεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 13/03 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα (με εξαίρεση τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων)  όπως φαίνεται στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τις μέγιστες θερμοκρασίες να σημειώνουν περαιτέρω άνοδο φτάνοντας τις μεσημεριανές ώρες σε αρκετές περιοχές τους 22-23 βαθμούς, και τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και στα Δωδεκάνησα τους 24-25 βαθμούς, ενώ στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο δεν αποκλείεται να αγγίξουν τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 13/03.

Η άνοδος της θερμοκρασίας βοηθάει κατά κάποιους επιστήμονες την επιβράδυνση του ιιού αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εξαλειφθεί. Πώς όμως έχει επικρατήσει αυτή η αντίληψη;

Υπάρχει προηγούμενο για την ιδέα ότι η επιδημία COVID-19 θα καταρρεύσει με την έναρξη του καλοκαιριού. Το κοινό κρυολόγημα είναι πιο διαδεδομένο τον χειμώνα και την άνοιξη και η γρίπη είναι πιο συχνή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα στις ΗΠΑ, με τη γρίπη να «χτυπάει κόκκινο» μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Φαίνεται ότι ο COVID-19 μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο όπως η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα: μέσω στενής επαφής με τους μολυσμένους ανθρώπους και με τα σταγονίδια όταν ένα άτομο που έχει προσβληθεί φτερνιστεί ή βήξει. Υπάρχει μάλιστα μια ποικιλία λόγων γιατί τα περιστατικά γρίπης και κρυολογήματος κάνουν «βουτιά» το καλοκαίρι αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι ο ζεστός, υγρός καιρός καθιστούν πιο δύσκολη τη μετάδοση μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού συστήματος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:47