04/06/2020 18:22:10

Αποκαλυπτικό βίντεο της ζημιάς που προκαλεί ο κορωνοϊός σε Αμερικανό ασθενή

Αποκαλυπτικό βίντεο της ζημιάς που προκαλεί ο κορωνοϊός σε Αμερικανό ασθενή - Media

 

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έρχεται να αποκαλύψει τη ζημιά που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες ενός άνδρα από τις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός λίγες μέρες νωρίτερα.

Βίντεο αποκαλύπτει τη ζημιά που προκάλεσε ο κορονοϊός σε Αμερικανό

Τώρα, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr ο ασθενής έχει Covid-19 και οι πνεύμονες του δεν λειτουργούν σωστά, λέει ο Δρ. Κιθ Μόρτμαν, επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington. Το νοσηλευτικό ίδρυμα δημοσίευσε ενα 3D βίντεο που απεικονίζει τους πνεύμονες του συγκεκριμένου ασθενή.

Η εικόνα δείχνει εκτεταμένη βλάβη στους πνεύμονες ενός γενικά υγιούς αρσενικού, 59 ετών, με υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τον Μόρτμαν.

Από τότε που αρρώστησε η κατάστασή του είναι σοβαρή και ο ασθενής χρειάζεται αναπνευστήρα για να τον βοηθήσει να αναπνέει, αλλά ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο, δεν αρκεί. Χρειάζεται ακόμη ένα μηχάνημα που κυκλοφορεί και στη συνέχεια οξυγονώνει το αίμα του.

«Δεν πρόκειται για έναν ασθενή με διαβήτη, ηλικίας 70 - 80 ετών» τονίζει ο Μόρτμαν. «Εκτός από την υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν έχει άλλα σημαντικά ιατρικά ζητήματα.  Αν θέλαμε να επαναλάβουμε τις εικόνες αυτές τώρα, δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα, υπάρχει πιθανότητα η μόλυνση και η φλεγμονή να είναι χειρότερες».

Οι περιοχές με κίτρινο χρώμα στο βίντεο αντιπροσωπεύουν τα μολυσμένα μέρη του πνεύμονα κι αυτά που έχουν φλεγμονή. Οταν οι πνεύμονες αντιμετωπίζουν ιογενή λοίμωξη, αρχίζουν να απομονώνουν τον ιό. Από τη σάρωση, είναι σαφές ότι η βλάβη δεν εντοπίζεται σε μία μόνο περιοχή, αλλά καλύπτει μεγάλο μέρος και των δύο πνευμόνων, δείχνοντας πόσο γρήγορα και επιθετικά μπορεί να πλήξει τα όργανα η λοίμωξη, ακόμα και σε νεότερους ασθενείς. Ενας ασθενής με υγιείς πνεύμονες δεν θα είχε καθόλου κίτρινο χρώμα στη σάρωση.

Ο εν λόγω ασθενής νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

«Για αυτούς τους ασθενείς που παρουσιάζουν ουσιαστικά προοδευτική αναπνευστική ανεπάρκεια, η βλάβη στους πνεύμονες είναι γρήγορη και εξαπλώνεται» εξηγεί ο Μόρτμαν. «Δυστυχώς, άπαξ και καταστρέφονται σε αυτό το βαθμό, οι πνεύμονες μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να θεραπευτούν. Για περίπου 2-4% των ασθενών με Covid-19, η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη και υποκύπτουν στη νόσο» προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.