01/06/2020 13:04:01

Γεωργιάδης: Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου το επίδομα των 800 ευρώ (Video)

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Κάθε μήνα καραντίνας η οικονομία χάνει 6 δισ. ευρώ - Media

 

Απαντήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο A. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι». Σε σχέση με το δανειακό κομμάτι των επιχειρήσεων υποστήριξε ότι: «Αφορά όλα τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια. Για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο τα επιτόκια των επιχειρήσεων θα πληρωθούν από το κράτος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορίες παίρνουν τρίμηνη αναστολή - και οι ρυθμισμένες και οι αρρύθμιστες οφειλές.

Ακόμη, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές και να δώσουμε την ευκαιρία στις τράπεζες να μην ανοίξουν ένα νέο κύκλο κόκκινων δανείων, θα είναι καταστροφικό».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Όμως όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώσει, να το κάνει», πρόσθετε τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο δίνουμε το κίνητρο του 25% της έκπτωσης.

Σε ερώτηση για το πόσα θα μπουν στα κρατικά ταμεία, απάντησε: «Ο δύσκολος μήνας για τα έσοδα είναι ο Απρίλιος. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα μας βρει μια συμφορά. Εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Αναφερόμενος στην ρευστότητα στην αγορά, είπε: «Εάν η Ελλάδα εξέλθει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από την κρίση, θα έχουμε κερδίσει μια καλή φήμη και με όλη τη ρευστότητα να βάλουμε μπρος την οικονομία. Θα είναι σίγουρα μια κακή τουριστική χρονιά, αλλά η καλή μας φήμη θα φέρει κάποιον αριθμό τουριστών. Ως τις 20/4 θα αυξάνονται τα κρούσματα, από τις αρχές Μαΐου θα έχει ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Όταν θα φτάσουν στο μηδέν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή».

Επιπλέον, ο Α. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μείωσης μισθών δημοσίων υπαλλήλων και πληθώρα προϊόντων.

«Υπάρχει υπερπληθώρα αγαθών και γεμάτες αποθήκες», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.