29/05/2020 06:24:57

«Βόμβα» από Ρώσο μηχανικό: Γι' αυτό το Su-57 είναι καλύτερο και από το F-22 και το F-35

«Βόμβα» από Ρώσο μηχανικό: Γι' αυτό το Su-57 είναι καλύτερο και από το F-22 και το F-35 - Media
 
Την εκτίμηση ότι το ρωσικό stealth μαχητικό 5ης γενιάς, το Su-57, είναι καλύτερο από τα περίφημα αμερικανικά μαχητικά F-22 και F-35 εκφράζει ο επικεφαλής μηχανικός του project ανάπτυξης του ρωσικού αεροσκάφος Μιχαήλ Στρέλετς, τονίζοντας ότι τα δύο αμερικανικά μαχητικά δεν μπορούν να φθάσουν την ευελιξία και ευχρηστότητα του ρωσικού αντιπάλου τους.
 
Σύμφωνα με τον Στρέλετς, το μεν F-22 έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους σκοπούς της αερομαχίας και όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν και για επίγεια χτυπήματα ανακάλυψαν ότι ο σχεδιασμός του καθιστούσε αδύνατο τον εξοπλισμό του με τα πιο ισχυρά βλήματα αέρος-εδάφους.
 
Όσον αφορά στο F-35, ο Στρέλετς ισχυρίστηκε ότι ο σχεδιασμός του έδινε έμφαση στα χτυπήματα επίγειων στόχών, αλλά γι' αυτό «θυσιάστηκε» η ευελιξία και η επιτάχυνση, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ευάλωτο σε αερομαχίες, ακόμα και με αντιπάλους μαχητικά 4ης γενιάς.
 
Σε αντιπαραβολή, είπε ο Στρέλετς, το Su-57 είναι ικανό να εκτελεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, διαθέτοντας μεγάλη πτητική ευελιξία και την ικανότητα να πραγματοποιεί πτήσης μεγάλων αποστάσεων, δηλαδή, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και του F-22, αλλά και του F-35.
 
Φυσικά, όλα αυτά μένει να αποδειχθούν στην πράξη, καθώς μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί μόλις 13 Su-57, ενώ εκτιμάται ότι 76 μαχητικά θα παραδοθούν ως το 2028.
 
Πηγή: Sputnik.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.