search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο

02.04.2020 04:39
Κορωνοϊός: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο - Media

 

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο είναι γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, πρόκειται για γυναίκα η οποία προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού με ύποπτα συμπτώματα και νοσηλεύεται από την Δευτέρα.

Η Ασθενής που προσήλθε στο Κ.Υ με συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού διαγνώστηκε με COVID-19 και αναμένεται η διακομιδή της τις επόμενες ώρες.

Η 69χρονη ασθενής προσήλθε στο Κέντρο Υγείας όπου και από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε υπό απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Την είδηση επιβεβαίωσε η διοικήτρια του Κέντρου Υγείας κα Σαμψούνη μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, ωστόσο σε ανάλογες περιπτώσεις καλό θα είναι να  ενημερώνεται τα νόμιμα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα ο κόσμος, καθώς ως γνωστόν δε διαθέτουν όλοι Facebook.

Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει πως «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας»

Πλέον, όπως έχουμε αναφέρει και σε ανάλογες περιπτώσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας. Ας ευχόμαστε όλοι να επιστρέψει γρήγορα στο νησί η 69χρονη γυναίκα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:52