search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16
MENU CLOSE

Συρίγος: Μας ανησυχεί μήπως η Τουρκία στείλει ασθενείς με κορωνοϊό στα νησιά του Αιγαίου

03.04.2020 18:44
Συρίγος: Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα είναι ήπιες - Media

 

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία επίτηδες στα νησιά του Αιγαίου ασθενείς με κορωνοϊό εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορονοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε στον «Alpha». «Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά» συμπλήρωσε.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για ακόμη δύο πιθανά σενάρια:

«Ενώ έως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά – στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια. Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό, να υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου».

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε για το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου»: «Εκείνο που δεν θα δούμε μέχρι να τελειώσει ο κορονοϊός είναι ένα θερμό επεισόδιο. Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία του κορονοϊού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16