search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:47
MENU CLOSE

Καταγγελία ΚEEΡΦΑ για την επίθεση ενόπλου στην Ιουλιανού: «Φασιστοειδές πυροβόλησε μετανάστες στο σπίτι τους»

08.04.2020 19:19
Καταγγελία ΚEEΡΦΑ για την επίθεση ενόπλου στην Ιουλιανού: «Φασιστοειδές πυροβόλησε μετανάστες στο σπίτι τους» - Media

 

«Μετανάστης από το Πακιστάν, ο οποίος έχει τουριστικό γραφείο στην οδό Ιουλιανού, δέχτηκε πυροβολισμούς στο σπίτι του, γύρω στις 7μ.μ., από ένα φασιστοειδές, γνωστό για τη ρατσιστική του δράση και στις αρχές. Η σφαίρα έσπασε το τζάμι και εξοστρακίστηκε, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν», αναφέρει το ΚΕΕΡΦΑ για το περιστατικό που συνέβη νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

«Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε επαναλάβει την ίδια επίθεση, συνελήφθη και δύο μέρες μετά το συμβάν κυκλοφορούσε ελεύθερος, απολαμβάνοντας την ιδιότυπη ασυλία που διαχρονικά παρέχεται απλόχερα στους φασίστες και τους ρατσιστές. Επίσης, είχε επιτεθεί και σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές» καταγγέλλει το ΚΕΕΡΦΑ και προσθέτει:

«Η Αστυνομία βρέθηκε στο σημείο αρκετά γρήγορα μετά την καταγγελία του θύματος. Δύο ώρες μετά το συμβάν, η Αστυνομία δεν είχε εντοπίσει τον δράστη, για τον οποίο το θύμα ισχυρίστηκε ότι ήταν ακόμη μέσα στο σπίτι του.

Αυτές τις επιθέσεις τις έχει θρέψει η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που εν μέσω πανδημίας έχει μαντρώσει πρόσφυγες στα καμπ και μετανάστες χωρίς χαρτιά στα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι η ίδια πολιτική που κήρυξε πόλεμο στους μετανάστες στα σύνορα με δολοφονίες, άγιους ξυλοδαρμούς, ξεγυμνώματα και βίαιες επαναπροωθήσεις στον ΄Εβρο και τα νησιά. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης άνοιξε τα περιθώρια στους φασίστες και τους ρατσιστές να προχωράνε σε επιθέσεις, όπως έγινε στη Λέσβο με τους εμπρησμούς δομών και τους ξυλοδαρμούς προσφύγων και δημοσιογράφων.

Για να βάλουμε τέλος στις δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις, οι φασίστες στη φυλακή, οι μετανάστες με χαρτιά, οι πρόσφυγες με άσυλο και σε σπίτια.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως και να μην υπάρξει συγκάλυψη της ρατσιστικής επίθεσης όπως έγινε ένα χρόνο πριν.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και την τιμωρία του ρατσιστή δολοφόνου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:43