search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:50
MENU CLOSE

Νέα στήριξη Fed με 2,3 τρισ. δολάρια για την οικονομία

09.04.2020 13:35
Νέα στήριξη Fed με 2,3 τρισ. δολάρια για την οικονομία - Media

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη νέο πρόγραμμα δανείων και ενίσχυσης των υπαρχόντων  προγραμμάτων, προσπαθώντας να παράσχει 2,3 τρισ.  δολάρια για την στήριξη της οικονομίας που ουσιαστικά έβαλε «λουκέτο»  λόγω του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να «προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη ανακούφιση και σταθερότητα» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όπου οι Αμερικανοί μένουν στο σπίτι για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ παρέχει κρίσιμη υποστήριξη για τα προγράμματα, χρησιμοποιώντας τις εξουσίες της κεντρικής τράπεζας για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ο ακρογωνιαίος λίθος των σημερινών δράσεων είναι ένα νέο κεφάλαιο δανεισμού ύψους 600 δισ. δολαρίων, το οποίο θα προσφέρει στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το σχέδιο είναι να προσφέρει τετραετή δάνεια σε εταιρείες, με τις πληρωμές κεφαλαίου και τόκων να αναβάλλονται για ένα έτος. Τα δάνεια θα προέρχονται από τράπεζες, οι οποίες θα διατηρήσουν μερίδιο 5% και θα πουλήσουν τα υπόλοιπα στην Fed.

Μια άλλη διευκόλυνση που δημιουργήθηκε την Πέμπτη, είναι η αγορά έως και 500 δισ. δολάρια βραχυπρόθεσμων τίτλων απευθείας από τις πολιτείας, κομητείες και πόλεις, αν και η Fed ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος δανεισμού θα δημοσιευθούν αργότερα.

Η Fed επέκτεινε μια άλλη διευκόλυνση για να αρχίσει να αγοράζει υψηλών αξιολογήσεων νέες εκδόσεις των εξασφαλισμένων δανειακών υποχρεώσεων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:50