search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:46
MENU CLOSE

Ξεχασμένοι στη μοίρα τους περισσότεροι από 120 πρόσφυγες σε παραλίες της Λέσβου (Photos)

11.04.2020 03:00
Τζάμπα μάγκες... - Media

 

Παρατημένοι σε παραλίες της Λέσβου, σε άθλιες συνθήκες και με ελάχιστη τροφή, παραμένουν περισσότεροι από 120 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί τις τελευταίες εβδομάδες.

Αν και για αρκετούς το 14ήμερο της καραντίνας έχει παρέλθει, οι πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στις παραλίες «Παλιός», «Κλειούς» και «Πέτρα» στην βορειοανατολική ακτή του νησιού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει σχεδιασμός για το πού θα εγκατασταθούν. Για πολλούς από αυτούς δεν έχει προχωρήσει καν διαδικασία της καταγραφής τους από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr στην παραλία «Παλιός» βρίσκονται εδώ και σχεδόν 20 μέρες 32 πρόσφυγες και μετανάστες. Ζουν στοιβαγμένοι σε σκηνές του ΟΗΕ, τρώνε μία φορά την ημέρα, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη παρά το γεγονός ότι ανάμεσά τους υπάρχουν δύο βρέφη, δύο ασυνόδευτα ανήλικα αλλά και μία γυναίκα με ρευματοπάθεια. Ένας άντρας κυκλοφορεί στην ακτή με πατερίτσα.

Οι πρόσφυγες πλένουν τα ρούχα τους στη θάλασσα και τα στεγνώνουν στον ήλιο, ενώ το βράδυ ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν και να βλέπουν.

Σημειώνεται ότι, ειδικά μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες ζητούν επιτακτικά την άμεση και μαζική μεταφορά προσφύγων από τη Λέσβο σε ανθρώπινες συνθήκες στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποφευθχεί μία ανθρωπιστική καταστροφή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40