search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:14
MENU CLOSE

Τσίπρας για τα μαθήματα κατάρτισης των επιστημόνων: Άλλο ένα σκάνδαλο της ΝΔ

17.04.2020 13:54
Οργή Τσίπρα κατά της κυβέρνησης: Σταματήστε να θεωρείτε τη διαχείριση της πανδημίας, επικοινωνιακό παιχνίδι - Media

 

Μεγάλο ζήτημα φαίνεται να προκύπτει για το περιεχόμενο και το επίπεδο των μαθημάτων κατάρτισης των επιστημόνων από Κέντρα Εκπαιδευτικής Κατάρτισης για να εισπράξουν voucher ύψους 600 ευρώ οι επιστήμονες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το θέμα αυτό σε νεότερη ανάρτησή του στο Facebook και επισημαίνει ότι θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για το «σκάνδαλο» με τα προγράμματα κατάρτισης.

«Θέλει δεν θέλει θα έρθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 «Η ΝΔ μάς έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια» επισημαίνει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για να προσθέσει πως «σκάνδαλο όμως όπως το «Σκόιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων κατάρτισης με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κύριος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν», έγραψε στην ανάρτησή του.

Στη συνέχεα, πρόσθεσε πως τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δις ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στην σημερινή κυβέρνηση και προειδοποιεί πως ο πρωθυπουργός είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μία περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσει και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια», τόνισε.

Επιπλέον, τόνισε πως αυτό που έχει αξία τούτη την ώρα είναι να μιλήσουμε επί της ουσίας για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν και παράλληλα να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει από την πανδημία «διότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση στη μεσαία τάξη καταδεικνύει πόσο υποκριτικό ήταν το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ και επισημαίνει πως «οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουμε καν το δικαίωμα στο λειψό επίδομα των 800 ευρώ, ενώ έχουμε και την περίεργη διαμεσολάβηση των ΚΕΚ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:08