search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17
MENU CLOSE

Αλ. Χαρίτσης: Ορατός ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου, αν δεν ληφθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα

18.04.2020 13:05
Αλ. Χαρίτσης: Η σπέκουλα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο - Media

 

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Σπύρο Ραπανάκης.

Σε αυτήν ο κ. Χαρίτσης τονίζει πως η κρίση είναι ήδη εδώ και ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου, ορατός, πως το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση, η οποία και αποφεύγει τον πυρήνα της συζήτησης για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

“Ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου είναι ορατός, αν δεν ληφθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα”, καιμάλιστα, “για κάποιους συνιστά ‘ευκαιρία'”, διαμηνύει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», στηλιτεύοντας “το υποκριτικό φορτίο της κυβερνητικής πολιτικής”. Ο εκπρόσωπος Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση περιορίζεται σε “άφθονες ρητορικές διαβεβαιώσεις για κοινωνική αλληλεγγύη”, ενώ την ίδια στιγμή προβαίνει σε “ελάχιστες δεσμεύσεις για ένα ριζικό πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης για την καταπολέμηση της ύφεσης στην οποία βυθιζόμαστε”.

Ακόμη, σημειώνει ότι “προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω της κρίσης παραμένει η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ολόπλευρη στήριξη της κοινωνίας και η ενίσχυση της οικονομίας, εκεί έχουμε επικεντρώσει όλες μας τις προσπάθειες”. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ “έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τον πυρήνα της συζήτησης: ότι χρειάζονται ισχυρές παρεμβάσεις τώρα και ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και τα δημοσιονομικά αποθέματα για ένα κοστολογημένο, ορθολογικό και κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης”.

Σχετικά με το “μαξιλάρι” των 37 δισ. ευρώ ο Αλ. Χαρίτσης υπενθυμίζει ότι “προεκλογικά λοιδορήθηκε από τη ΝΔ”, αλλά “το αξιοποιεί τώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση”. “Θα όφειλε, ωστόσο, να ενημερώσει επισήμως τον ελληνικό λαό για τη χρήση του. Κι όχι μέσω εκ των υστερών «διαρροών» στον Τύπο. Αυτές οι κινήσεις υποδηλώνουν ασέβεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος μόχθησε για να σχηματιστεί αυτό το πολύτιμο απόθεμα”, τονίζει.

«Ο Κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τον φόβο της κοινωνίας για μικροπολιτικό όφελος»

Απαντώντας στα σενάρια περί εκλογών ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι εκμεταλλεύεται “τον φόβο της κοινωνίας απέναντι στην πρωτόγνωρη κρίση του κορονοϊού για μικροπολιτικό όφελος”, αφού “εξαρχής έψαχνε τρόπο να «κάψει» την απλή αναλογική, βολιδοσκοπώντας την κατάλληλη στιγμή που θα του έδινε εκλογικό πλεονέκτημα”.

«Εξοργιστικά κατώτερο των αναγκών το πακέτο στήριξης της ΕΕ»

Ο Αλ. Χαρίτσης εξαπολύει σκληρή κριτική στην Ε.Ε. που “αδυνατεί να καταλήξει σε πολιτικές στηριγμένες στην αλληλεγγύη, στην αναλογική κατανομή των βαρών, στην επιδίωξη της σύγκλισης μεταξύ Βορρά και Νότου”. “Το πακέτο στήριξης των 540 δισ. ευρώ στο οποίο κατέληξε το Eurogroup, είναι εξοργιστικά κατώτερο των αναγκών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θυμίζω ότι η ίδια η ΕΚΤ έχει μιλήσει για «ανάγκες» άνω των 1,5 τρισ. ευρώ”, αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: “Η σύγκρουση με τις πολιτικές λιτότητας είναι μονόδρομος”, ωστόσο “η ΝΔ αδυνατεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα από τους ομοϊδεάτες της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ηγούνται του μπλοκ της λιτότητας”. Υπογραμμίζει ότι “η συζήτηση για την επόμενη μέρα, στη χώρα μας και παγκοσμίως, αφορά τον αναβαθμισμένο ρόλο του δημοσίου για τη θωράκιση της κοινωνίας συνολικά”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να συγκρουστεί με το ιδιόμορφο πλέγμα χειραγώγησης και αποσιώπησης στα ΜΜΕ»

Τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης αναφερθείς στο θέμα της διασφάλισης της πολυφωνίας στα ΜΜΕ εν μέσω της πανδημίας, υπογραμμίζει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβασή του προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επεσήμανε την προκλητική και απαράδεκτη πρακτική της συνειδητής αποσιώπησης της πρότασης “Μένουμε Όρθιοι” και το ευρύτερο ζήτημα της στάσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης”. “Δεν είναι θέμα κομματικό. Είναι θέμα που σχετίζεται με την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας”, καταλήγει”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17