search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 02:04
MENU CLOSE

«Απολύτως ελεγχόμενο» χώρο παραμονής προσφύγων ζητά ο δήμαρχος Χίου – Μετά τα επεισόδια για τον θάνατο 47χρονης στη ΒΙΑΛ

19.04.2020 16:42
Κορωνοϊός: 38 νέα κρούσματα στη ΒΙΑΛ της Χίου - Media

 

Τη δημιουργία ενός «μικρού και απολύτως ελεγχόμενου» χώρου προσωρινής παραμονής προσφύγων-μεταναστών ζητά ο δήμαρχος Χίου, με αφορμή τα επεισόδια που πυροδότησε το βράδυ του Σαββάτου ο θάνατος 47χρονης ιρακινής η οποία φέρεται να έλαβε ελλιπή ιατρική φροντίδα.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρει:

«Τα χθεσινά απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως. Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί – μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου – ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών.

Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί! Εδώ και Τώρα!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 01:07