search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:49
MENU CLOSE

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

21.04.2020 11:18
«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Δεν επιβεβαιώνεται ότι όποιος κόλλησε κορωνοϊό δεν μπορεί να αρρωστήσει ξανά - Media

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να καθορίσει αν ο ιός SARS- CoV-2 προήλθε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

“Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού”, δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ εκπρόσωπος του ΠΟΥ. “Είναι πιθανό, ενδεχόμενο ο ιός να προέρχεται από τα ζώα”, πρόσθεσε.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά “σίγουρα” υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής, εξήγησε η ίδια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10