search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Ελπίδα Δημόπουλου ότι ο κορωνοϊός θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κορωνοϊοί: «Δεν θα εξαφανιστεί πλήρως το καλοκαίρι»

05.05.2020 05:26
Δημόπουλος για lockdown: «Με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση» - Media

 

Στον συνδυασμό παραγόντων που θα οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

«Ελπίζουμε ότι ο κορωνοϊός θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κορωνοϊοι και όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Τσίοδρα μπορεί να έχουμε 20- 30 % επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας και μιας σχετικής υγρασίας υγρασίας στην μετάδοση του ιού. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα με το ότι θα είμαστε περισσότερο έξω. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση. Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως. Είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτό με την γρίπη», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος.  

«Η κοινή γρίπη τους θερινούς μήνες δεν εξαφανίζεται απλά η μεταδοτικότητα τους είναι πολύ χαμηλή. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κορωνοϊούς.Τα ξαδερφάκια του SARS COV2 είναι οι ιοί που προκαλούν αυτό το κρυολόγημα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν τον ιό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχικότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.   

Γενικό lockdown

«Για να συμβεί ένα γενικό lockdown θα πρέπει να υπάρχει μια γενικευμένη διασπορά η οποία για να μην δημιουργηθεί θα πρέπει να μην τηρούνται τα μέτρα. Ωστόσο, αυτό θα φανεί σε 15 ημέρες» τόνισε ο κ. Δημόπουλος. 

Για μέτρα στις διακοπές και παραλίες

«Η θάλασσα είναι ασφαλής, η πισίνα το ίδιο. Παίρνουμε μέτρα στην παραλία, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεια  κλπ αλλάζει τελείως ο τρόπος που κινούμαστε και ζούμε» σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:11