search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι : Επαγγελματικό κίνητρο «βλέπει» ο δικηγόρος της 34χρονης (Video)

25.05.2020 05:41
Επίθεση με βιτριόλι : Επαγγελματικό κίνητρο «βλέπει»  ο δικηγόρος της 34χρονης (Video) - Media

Το ενδεχόμενο τα κίνητρα πίσω από την άγρια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, να ήταν επαγγελματικά άφησε ανοιχτό ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο MEGA.

Σημείωσε μάλιστα πως η ποσότητα του καυστικού υγρού, ήταν τέτοια, που η δράστις είχε αποδεχτεί και το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τη ζωή της 34χρονης.

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή» υποστήριξε εξάλλου η άτυχη γυναίκα μιλώντας στο δικηγόρο της.

«Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε» σημείωσε η 34χρονη, σύμφωνα με το in.gr

 

 

Ο δικηγόρος της 34χρονης, υποστήριξε πως με βάση τον ποινικό κώδικα, αν η δράστις κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη βλάβη θα της επιβληθεί ποινή μέχρι δέκα χρόνια, από τα οποία θα εκτίσει τα 3/5. «Στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς η δράστις είχε αποδεχτεί την πιθανότητα να αφαιρέσει τη ζωή της 34χρονης», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λύτρας, η πελάτης του ποτέ δεν ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με τον χώρο εργασίας.

«Επειδή δεν είχε κάποια διαφορά που να σχετίζεται με την προσωπική της ζωής, σκέφτηκε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της για άσχετο λόγο, αλλά γνώριζε πάρα πολύ καλά το χώρο της εργασίας της» τόνισε, προσθέτοντας πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις, φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πως πρέπει να διαφύγει».

Παράλληλα, ο δικηγόρος, υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχθηκε η πελάτης του αλλά και αντίστοιχα περιστατικά, μπορεί «να παραπέμπουν το μυαλό όλων σε προσωπικές διαφορές, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα χτυπήματα στο παρελθόν ήταν επαγγελματικά. Πάντως η Αστυνομία ερευνά τα πάντα».

«Είναι σε σοκ»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της η 34χρονη Ιωάννα, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και με βαριά τραύματα

Οπως είπε ο κ Λύτρας «είναι σε σοκ. Είναι σε τραγική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Μια πανέμορφη, νέα, μορφωμένη κοπέλα, οικονομολόγος. Και τώρα το πρόσωπό της είναι σχεδόν κατεστραμμένο».

Η 34χρονη έχει ξεκινήσει τα χειρουργεία για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων από το καυστικό υγρό που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Για το λόγο αυτό και οι αστυνομικοί δεν θέλουν να την επιβαρύνουν ζητώντας της να καταθέσει. Πλέον, η 34χρονη προετοιμάζεται να μπει για δεύτερη φορά στο χειρουργείο, ενώ κακή είναι και η ψυχολογική της κατάσταση, καθώς καλείται να διαχειριστεί ότι μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό άλλαξε η ζωή της για πάντα.

Η δράστις γνώριζε την 34χρονη;

Στο μεταξύ κάτι που έκανε εντύπωση στον κ. Λύτρα και το επισήμανε με νόημα, είναι «πώς γίνεται εν έτη 2020 να μην είδε κανείς τίποτα», μια και η επίθεση έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης και να φτάσουν στα ίχνη της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη σκιαγραφήσει το «προφίλ» της μαυροντυμένης γυναίκας με την χειρουργική μάσκα.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γνώριζε την 34χρονη, είχε προσχεδιάσει την επίθεση και έτσι της έστησε καρτέρι στον χώρο εργασίας της, ενώ όπως φαίνεται είχε διαφορές με το θύμα, αφού η επίθεση δείχνει μένος.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της δράστριας, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Από την ΕΛ.ΑΣ, θεωρούνται ως αρχικά ύποπτες, δύο γυναίκες -εκ των οποίων η μία αλλοδαπή- θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ ως αρχικά ύποπτες για την αποτρόπαια επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον της 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Βήματος», οι υποψίες για τις δύο γυναίκες έχουν δημιουργηθεί από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί της Αστυνομίας από τις οποίες προέκυψαν δύο ζητήματα πιθανής τριβής (σ.σ. το ένα πολύ παλαιότερο) σε προσωπικές σχέσεις της άτυχης 34χρονης. Χωρίς όμως να υπάρχουν πλήρεις αποσαφηνίσεις και για το τωρινό συμβάν.

Σε μία περίπτωση, οι πληροφορίες προέκυψαν από την κατάθεση φιλικού της προσώπου που προσπάθησε να εξηγήσει μικροεπεισόδιο που φέρεται να υπήρξε με την 34χρονη λίγα 24ωρα πριν την επίθεση εναντίον της.

Για αυτόν τον λόγο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη η επίσημη κατάθεση που θα δώσει σε κλιμάκιο αστυνομικών το θύμα της επίθεσης, ώστε να δώσει σαφή κατεύθυνση στις έρευνες των αστυνομικών.

Η άτυχη γυναίκα έως τώρα φέρεται να μην αναγνωρίζει ποια είναι η μαυροφορεμένη δράστις (σ.σ. δεν είναι 100% σίγουρη ότι είναι γυναίκα), ενώ αρνείται πως είχε οποιαδήποτε προσωπική διένεξη κι εκκρεμότητα. Στη διάρκεια αυτής της κατάθεσης πάντως αναμένεται να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις από τους αστυνομικούς για πρόσωπα και συμβάντα που έχουν πληροφορηθεί από άλλες καταθέσεις.

Η εν λόγω διαδικασία αναβλήθηκε χθες λόγω της κρίσιμης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η ιδιωτική υπάλληλος, με τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιατρών να περιορίσουν την έκταση των τραυμάτων και των ζημιών που έχουν προκληθεί στο πρόσωπο και στο σώμα της.

«Δεν είχε δεχθεί ποτέ απειλές»

Την ώρα που οι Αρχές ερευνούν τα social media της 34χρονης αλλά και το κινητό της τηλέφωνο αναζητώντας την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στα ίχνη της αδίστακτης γυναίκας, ο δικηγόρος της 34χρονης μιλώντας στο MEGA αναφέρει ότι η ίδια δεν είχε δεχθεί ποτέ απειλές.

Το κρίσιμο σημείο είναι η κατάθεση του θύματος στους αστυνομικούς που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση – θρίλερ.

Η 34χρονη που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, στις έως τώρα συνομιλίες της με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που έχουν αναλάβει την εξυχνίαση της υπόθεσης, έχει περιγράψει πως δέχθηκε την επίθεση από την μαυροφορεμένη γυναίκα, που την περίμενε στα σκαλιά δίπλα από το ασανσέρ.

Ωστόσο, διευκρίνισε, όμως, πως δεν μπορεί να θυμηθεί εάν την γνώριζε από κάπου, ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03