search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:48
MENU CLOSE

Πίλαρ Αμπέλ: Τι συμβαίνει τελικά με την γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του Νταλί

27.05.2020 13:32
Πίλαρ Αμπέλ: Τι συμβαίνει τελικά με την γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του Νταλί - Media

 

Ο μεγάλος σουρεαλιστής Σαλβαντόρ Νταλί όσο ζούσε αναστάτωνε την κοινή γνώμη με τις εκκεντρικές τους εμφανίσεις και τις ακραίες τους συμπεριφορές. Φαίνεται όμως πως και μετά θάνατον εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σε περίεργες υποθέσεις.

Αυτή τη φορά η Πιλάρ Αμπέλ, που είναι μέντιουμ, ισχυρίζεται πως ο Νταλί ήταν πατέρας της, μάλιστα λέει πως έχουν εκπληκτική ομοιότητα, τόσο που μόνο της μουστάκι της λείπει, και διεκδικεί μερίδιο από την τεράστια περιουσία του.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι καινούργια, ήδη απασχολεί την Ισπανία από το 2005 όταν η Πιλάρ Αμπέλ δήλωσε δημόσια πως είναι καρπός του παράνομου έρωτα του ζωγράφου με την μητέρα της, που ήταν η οικιακή βοηθός στο σπίτι του στο Καντάκες. Τότε η Aμπέλ είχε υποβάλει αγωγή κατά του Ισπανικού κράτους, και κατά Ιδρύματος Νταλί.

Η αστρολόγος και ειδική στη χαρτομαντεία των καρτών ταρώ ζητά έκτοτε να αναγνωριστεί ως κόρη του μεγάλου δημιουργού. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα μπορεί να διεκδικήσει το ένα τέταρτο της περιουσίας του Νταλί, που ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από τρία χρόνια η σορός του Νταλί ανασύρθηκε προκειμένου να αποδειχθεί μέσω εξετάσεων DΝA αν οι ισχυρισμοί της Αμπέλ έχουν βάση. Από δείγματα οστών και μαλλιών του νεκρού δεν προέκυψε καμία ομοιότητα μεταξύ τους, οπότε το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της τον Οκτώβριο του 2017, καλώντας την να καταβάλλει το ποσό των 7.000 ευρώ για το κόστος εκταφής της σορού.

Η Αμπέλ κατάθεσε έφεση, αμφισβητώντας τη διαδικασία και τον τρόπο που οι ισπανικές Αρχές εξέτασαν τα δείγμα DNA. Την περασμένη Δευτέρα, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Μαδρίτης, απέρριψε την έφεσή της, με την αιτιολογία ότι οι εικασίες της δεν έχουν βάση και την καλεί εκ νέου να πληρώσει το κόστος της εκταφής.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Γκαλά-Σαλβαντόρ Νταλί εκφράζουν με επίσημη δήλωσή τους την «ικανοποίησή» τους με την απόφαση, η οποία «τιμά» την μνήμη του καλλιτέχνη, θέτοντας τέλος σε μια «θλιβερή ιστορία».

Η Αμπέλ βέβαια έχει δικαίωμα να ασκήσει νέα έφεση εντός είκοσι ημερών κι όπως όλα δείχνουν μάλλον θα το κάνει, όποτε το σήριαλ μάλλον δεν θα τελειώσει εδώ.

Πηγή: bovary.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30