search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:37
MENU CLOSE

Βρετανία: Σε λειτουργία το σύστημα εξέτασης και ιχνηλάτησης – Ακόμα 412 θάνατοι από κορωνοϊό

27.05.2020 18:54
Κορωνοϊός: Πάνω από 30.000 νέα κρούσματα στη Βρετανία, 316 θάνατοι - Media

 

Από αύριο το πρωί (στις 09.00) θα τεθεί σε λειτουργία στην Αγγλία το σύστημα εξέτασης και ιχνηλάτησης και οι πρώτοι πολίτες που θα δεχθούν κλήση θα είναι όσοι είχαν θετικό αποτέλεσμα σήμερα στις διαγνωστικές τους εξετάσεις για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, στη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, το σύστημα ιχνηλάτησης θα δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού όσων έχουν μολυνθεί από τον ιό και έτσι θα ανοίξει το δρόμο για την αντικατάσταση του γενικού lockdown με την ξεχωριστή κατά περίπτωση απομόνωση όσων έχουν έρθει σε επαφή με τον κορονοϊό, αλλά και με «τις κατά τόπους ενέργειες», όταν κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι να βρεθεί μία αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο, το σύστημα αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι για το πώς θα βγει η χώρα από το lockdown, δήλωσε και τόνισε: «Πρόκειται για μία εθνική προσπάθεια και σε αυτήν όλοι έχουμε έναν ρόλο. Εάν έχετε συμπτώματα θα πρέπει να απομονωθείτε άμεσα και να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ».

Όσοι εργάζονται για τη λειτουργία του συστήματος θα ειδοποιούν με κλήση αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό και σε συνεργασία μαζί τους θα προσπαθούν να εντοπίσουν άλλες επαφές ή μετακινήσεις τους, ώστε να ελέγχεται ο ιός και να σπάει η αλυσίδα των επαφών τους. «Είναι το καθήκον σας ως πολίτες να ακολουθείτε τις οδηγίες εξέτασης και ιχνηλάτησης» τόνισε ο Χάνκοκ, ο οποίος ενημέρωσε για την εφαρμογή του νέου συστήματος, υπό το νέο μήνυμα «Η πρωτοβουλία εξέτασης και ιχνηλάτησης του NHS».

Διευκρίνισε ότι αρχικά το σύστημα θα λειτουργήσει εθελοντικά (για αυτούς που εντοπίζονται ως ύποπτη επαφή και καλούνται να τεθούν σε απομόνωση, ακόμη και εάν δεν έχουν συμπτώματα) ωστόσο, εάν χρειαστεί θα γίνει υποχρεωτικό. «Εάν δεν λειτουργήσει συλλογικά, τότε ο μόνος δρόμος να προχωρήσουμε είναι να κρατήσουμε το lockdown», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων εθνών της Βρετανίας για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους προς την καλύτερη δυνατή λειτουργία του συστήματος.

Ο Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε επίσης ότι από αύριο θα μπορούν να εξετάζονται όλοι όσοι έχουν συμπτώματα της ασθένειας, ασχέτως της ηλικίας τους, καθώς διευρύνεται η δυνατότητα διεξαγωγής τεστ και στις ηλικίες κάτω των πέντε ετών.

Οι νέοι θάνατοι από κορονοϊό ανέρχονται σε 412 και συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία 37.460 άνθρωποι στη χώρα. Χθες έγιναν πάνω από 117.000 διαγνωστικά τεστ και βρέθηκαν θετικά 2.013.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:37