search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:07
MENU CLOSE

Το «Κοινό Τηνίων» καλεί τον πρωθυπουργό σε ανοικτή συνάντηση με τους ανθρώπους της Τήνου

06.06.2020 08:00
Το «Κοινό Τηνίων» καλεί τον πρωθυπουργό σε ανοικτή συνάντηση με τους ανθρώπους της Τήνου - Media

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Κοινό Τηνίων», προσκαλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που τις μέρες αυτές βρίσκεται στο νησί, σε συνάντηση μαζί της, αύριο Κυριακή στις 11:00 στα Πράσσα, ώστε να δει από κοντά τι προσπαθούν να διαφυλάξουν οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και λάβουν απαντήσεις από τα πιο επίσημα χείλη για το τι προβλέπεται να γίνει τελικά με την εγκατάσταση των ανεμογενητριών στο νησί τους.

Απευθυνόμενα στον πρωθυπουργό τα μέλη της δημοτικής παράταξης τόνισαν συγκεκριμένα:

«Στο νησί μας, όπου πριν δύο εβδομάδες, οι αστυνομικές δυνάμεις του υπουργού του, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέστειλαν βίαια μια ειρηνική διαμαρτυρία και συνέλαβαν συμπολίτες μας, που προσπαθούσαν να δείξουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Στο νησί μας, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να “τρυπηθεί” από εκατοντάδες ανεμογεννήτριες χάρη και στον νέο αντι-περιβαλλοντικό νόμο του Υπουργού του, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Του Υπουργού του, ο οποίος δήλωσε ότι “κάποιοι” αντιδρούν στα νησιά και ότι αν δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες, θα μείνουμε με τα κεριά.

Στο νησί μας, που όπως όλα τα νησιά, κτυπήθηκε οικονομικά από τα μέτρα για την πανδημία και τώρα αναμένει την ολοκληρωτική καταστροφή του από την λαίλαπα των αιολικών.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τον Δεκέμβρη του 2019 στην Καρδίτσα, είπε ότι η εγκατάσταση αιολικών χωρίς την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Τι άλλαξε μέσα σε πέντε μήνες; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης που ακούει τις αντιδράσεις με μεγάλη προσοχή, δεν ακούει και τις αντιδράσεις του Τηνιακού Λαού και των άλλων νησιωτών; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης που θέλει να έχει μια προσωπική εικόνα για την διάθεση της τοπικής κοινωνίας δεν συνομιλεί με εκπροσώπους της για το θέμα των ανεμογεννητριών;

Εμείς είμαστε εδώ, στην διάθεσή του να του δείξουμε τον τόπο μας που θα καταστραφεί, να του δείξουμε το μέρος όπου οι συμπολίτες μας αντιμετώπισαν την βία των αστυνομικών δυνάμεων, να του εξηγήσουμε για ποιους λόγους οι ανεμογεννήτριες δεν αξίζουν τις θυσίες των νησιών μας και των άλλων παρθένων περιοχών της χώρας μας.

Τον καλούμε το πρωί της Κυριακής στις 11.00 να έρθει μαζί μας στα Πράσσα, να δει από κοντά τι προσπαθούμε να διαφυλάξουμε και να μιλήσει ανοικτά με μας και με τους ανθρώπους της Τήνου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:06