search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Μήνυμα Γεννηματά απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας: «Αποφασιστικότητα και απόλυτη ετοιμότητα»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2130
18-6-2020
19.06.2020 03:00
kinall-1.jpg

 

«Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Φώφη Γεννηματά από το Καστελλόριζο την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας απαιτεί εθνική ομοψυχία, αποφασιστικότητα και απόλυτη ετοιμότητα. 

Σύμφωνα με τη Γεννηματά, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να συνεννοηθούν για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, χωρίς υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την Ιταλία αποτελεί θετική εξέλιξη. «Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε γρήγορα με Αλβανία και Αίγυπτο, όπως άλλωστε εμείς είχαμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό. Να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι η πατρίδα μας επιλέγει να ενεργεί μεθοδικά και αποφασιστικά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για την κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Από εδώ, από το ακριτικό Καστελλόριζο, θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την Ιστορία και τις συνθήκες, θα τα υπερασπιστούμε αταλάντευτα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Ας το κατανοήσουν αυτό ιδιαίτερα οι γείτονές μας. Καθαρές εξηγήσεις. Γιατί μονάχα έτσι μπορούμε να χτίσουμε σχέσεις φιλίας που το επιθυμούν και οι δύο λαοί μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η Γεννηματά. 

Ανησυχία για οικονομία

Την ίδια στιγμή, πάντως, το Κίνημα Αλλαγής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, «καρφώνοντας» με έμμεσο τρόπο τις επιλογές και τις αποφάσεις της «γαλάζιας» κυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, η μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων τον Μάιο (35%) αποτελεί ηχηρή προειδοποίηση για τις εξελίξεις στην οικονομία, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη εμβάθυνση της ύφεσης το δεύτερο τρίμηνο του 2020. 

«Αντί λοιπόν να συγχαίρει ο ένας υπουργός τον άλλον, επειδή δήθεν απέτρεψαν τα χειρότερα, ας μελετήσουν σοβαρά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για να υλοποιήσουν εκείνα τα μέτρα που πραγματικά θα αποτρέψουν τα χειρότερα» λένε χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη. 

«Δεν είναι όλα επικοινωνία»

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η κριτική που άσκησε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το κομφούζιο στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας λόγω των ρυθμίσεων για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, οι μεγάλες παρεμβάσεις στην Αθήνα απαιτούν όραμα, στόχο, αλλά και σωστή προετοιμασία, για να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, όσων ζουν, εργάζονται, επιχειρούν και επισκέπτονται την πόλη. 
«Η σωστή προετοιμασία έλειψε από τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στον Δήμο της Αθήνας. Ούτε διάλογος υπήρξε, ούτε ενημέρωση έγινε, ούτε η στιγμή ήταν κατάλληλη. Είναι ώρα η κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι όλα για το “φαίνεσθαι” και την επικοινωνία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταλαιπωρεί τους πολίτες» προσθέτουν από τη Χαριλάου Τρικούπη. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11