28/11/2020 07:43:02

Νέο «Όχι» σε άδεια του Κουφοντίνα παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Νέο «Όχι» σε άδεια του Κουφοντίνα παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου - Media

 

Το τριμελές συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Βόλου, απέρριψε, κάτω από τη νέα διεύθυνση, την αίτηση χορήγησης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει καταγραφή του απορριπτικού σκεπτικού στην απόρριψη και δυνατότητα επαναφοράς του αιτήματος ανά δύο μήνες, ενώ ο Άρειος Πάγος σε προηγούμενη απόφασή του κρίνει ότι όσοι έχουν καταδικαστεί σε πάνω από μια φορές ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες.

Παρά το γράμμα του νόμου, παρά την καλή διαγωγή, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, παρά τις προηγούμενες έξι άδειες που έχει λάβει και έχει επιστρέψει στη φυλακή όπως όφειλε, χωρίς απρόοπτα, απορρίφθηκε άλλη μια αίτηση για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το τριμελές συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Βόλου, όπου κρατείται ο Δ. Κουφοντίνας, «υπό τα δεδομένα που δέχτηκε το προσφάτως εκδοθέν υπ’ αριθμ. 10/30/1/2020 βούλευμα του αρμοδίου δικαστικού οργάνου, δηλαδή το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου», αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση του κρατούμενου για άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.