search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:03
MENU CLOSE

Η ανάρτηση της Ντενίση για την Αγία Σοφία και η απάντηση στο σχόλιο του Μπουράκ Χακί

13.07.2020 12:03
Η ανάρτηση της Ντενίση για την Αγία Σοφία και η απάντηση στο σχόλιο του Μπουράκ Χακί - Media

 

Το δικό της μήνυμα για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί αποφάσισε να στείλει η Μιμή Ντενίση μέσω μιας ανάρτησής της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός ανήρτησε ένα απόσπασμα από το έργο «Θεοδώρα, η Αγία των Φωτών».

«Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού. Με την δική Του καθοδήγηση έγινε. Γι αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να τον καταστρέψει Ποτέ. Κι αν Κάποτε πέσει η Πόλη σε χέρια των κατακτητών, η Αγία Σοφία θα τους θυμίζει πως ο Θεός διάλεξε αυτή τη Πόλη κι αυτόν το Λαό για να χτιστεί ο μεγαλύτερος Οίκος της Λατρείας του. Κι αν Κάποτε οι Βάρβαροι σβήσουν όλα τα καντηλέρια της, θα μείνει ο Ήλιος να φωτίζει τα αναρίθμητα παράθυρα της για να βλέπουν οι ναυτικοί από τον Βόσπορο και οι περαστικοί από την Πόλη, και να μην χάνουν τη Πίστη τους στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία!»

Από το έργο μου, ”Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών”. 1995» έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που συνόδευε μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας.

Κάτω από την ανάρτησή της ακολούθησαν πολλά σχόλια, ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε ήταν εκείνο του Τούρκου ηθοποιού Μπουράκ Χακί, ο οποίος αρκέστηκε στο να βάλει μόνο μια «λυπημένη φατσούλα».

Η Μιμή Ντενίση, μάλιστα, του απάντησε, γράφοντας: «Αγαπητέ Μπουράκ είναι ένα μνημείο που πρέπει να μοιραστούμε και όχι να χωρίζει τις θρησκείες. Κρίμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:02