search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:18
MENU CLOSE

Γιατί ο Τσαβούσογλου «έκαψε» την συνάντηση του Βερολίνου

15.07.2020 18:52
Γιατί ο Τσαβούσογλου «έκαψε» την συνάντηση του Βερολίνου - Media

 

Στους λόγους που ο Τσαβούσογλου «έκαψε» την συνάντηση στο Βερολίνο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, ο Τσαβούσογλου είναι στο περιθώριο της ομάδας Ερντογάν. Δεν είναι στην σκληρή ομάδα. Ο Καλίν είναι στην σκληρή ομάδα και βλέπει να υποσκελίζεται από τον προεδρικό σύμβουλο και βγάζοντας στην δημοσιότητα αυτή την συνάντηση προσπάθησε να την «κάψει». Ο Τσαβούσογλου θέλει το υπουργείο να ελέγξει τον διάλογο. 

Παράλληλα όπως σημειώνει από ελληνικής πλευρά στην συνομιλία είναι ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος του ΥΠΕΞ από την άλλη είναι στενός φίλος του Ερντογάν που τον έχει χρίσει μόνος του εκπρόσωπο για τα θέματα τύπου ο οποίος δεν εξειδικεύεται σε θέματα του ΥΠΕΞ και της εξωτερικής πολιτικής. «Βλέπουμε έτσι την διαφορά των 2 πολιτικών συστημάτων. Στην Ελλάδα είναι υπηρεσιακή οδός, στην Τουρκία είναι ο άνθρωπος που είναι κοντά στον ηγεμόνα». 

Τι μήνυμα ήθελε να στείλει το Βερολίνο 

Όπως επισημαίνει ο κ Συρίγος η Γερμανία παίρνει την σκυτάλη από την Αμερική που είναι εξαφανισμένη και προσπαθεί να βρει λύση. 

«Το Βερολίνο ανέλαβε την προεδρία πριν από 16 ημέρες και διαπιστώνει ότι με την ταχύτητα που τρέχουν τα πράγματα πάμε να έχουμε κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής εντάσεως μέσα στο Φθινόπωρο. Το τελευταίο πράγμα που θέλει να συμβεί κατά την διάρκεια της προεδρίας του. Έχει στόχο να ρυθμίσει το θέμα του μεταναστευτικού. Να δει τι γίνεται εσωτερικά στα κράτη μελή με το μεταναστευτικό τα οποία τινάζονται στον αέρα αν υπάρξει σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας γι αυτό σπεύδει και φέρνει σε επαφή τα δύο μέρη για να εκφράσουν τις απόψεις τους και ασκεί πιέσεις στην Τουρκία για την αποκλιμάκωση των εντάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος εκτιμά υπάρχει ανακοίνωση να μην επισκεφτούν τουρίστες την Τουρκία εώς τις 31 Αυγούστου. Αυτό τσακίζει τον τουρισμό της Τουρκίας. Είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία του κοίτα τι μπορώ να σου κάνω. Γι αυτό προσπάθησε να λογικευτείς.  

Παράλληλα, μεταξύ άλλων αναφέρει πως η ιστορία με την Αγία Σοφία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί νομικά. «Είναι ένα ηθικό θέμα όποτε η κίνηση αυτή μας διευκολύνει να περάσουμε την σωστή εικόνα της Τουρκίας. Δηλαδή πως είναι μια χωρά που βυθίζεται στον ακραίο ισλαμισμό. Ο Αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας χρησιμοποίησε το όρο «πολιτισμική τζιχάντ» με αφορμή αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία και διευκολύνει τις προσπάθειες και της Ελλάδας και της Κύπρου και της Γαλλίας να επιβληθούν κυρώσεις σοβαρές εις βάρος της Τουρκίας». 

Πηγή: skai.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:17