search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:26
MENU CLOSE

Ηχηρή διάψευση για νέα αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θα «ταράξει την αγορά»

23.07.2020 09:14
Ηχηρή διάψευση για νέα αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θα «ταράξει την αγορά» - Media

 

Την πρόθεση να ανοίξουν νέο σούπερ μάρκετ χρέωσαν στον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη κάποια μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζοντας τον συνεταιρισμό να διαψεύσει κατηγορηματικά όλα τα σχετικά δημοσιεύματα περί δραστηριοποίησής του στην λιανική αγορά τροφίμων. Μάλιστα κάποια ΜΜΕ έγραψαν ότι… “ταράζει την αγορά” ή ότι θα ανοίξει σούπερ μάρκετ σε… “άκρως ανταγωνιστικές τιμές”.

Ειδικότερα, ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της λιανικής αγοράς τροφίμων με την ανάπτυξη αλυσίδας Super Market. Διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του βάσει του πλαισίου του σχεδιασμού του αναφορικά με την ανάπτυξη της αγροτικής του παραγωγής.

O Συνεταιρισμός ΘΕΣγη ιδρύθηκε το 2013 από μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τα προβλήματα γεωργίας.

Η έδρα του βρίσκεται στην Λάρισα και οι δραστηριότητες του εκτείνονται σε όλη την γεωγραφική περιοχή της Θεσσαλία.

Ο ΘΕΣγη αποτελείται από 54 μέλη έχοντας στη διάθεση του πάνω από 25.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

Ο Συνεταιρισμός αποσκοπεί, με την ισότιμή και την αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων μελών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή τους.

Αναλυτικότερα ο ΘΕΣγη στοχεύει:

Να εξασφαλίσει τον προγραμματισμό της παραγωγής και την προσαρμογή της στη ζήτηση των αγροτικών προϊόντων ιδίως από ποσοτική και ποιοτική άποψη.

Να προωθήσει την συγκέντρωση της προσφοράς και τη διάθεση της παραγωγής των μελών του Συνεταιρισμού

Να μειώσει το κόστος παραγωγής μέσω της επίτευξης οικονομιών κλίμακας

Να βελτιώσει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων

Να ομαλοποιήσει τις τιμές παραγωγού

Να προωθήσει τους κώδικες της ορθής γεωργικής πρακτικής αλλά και τεχνικές παραγωγής και διαχείρισης των διαφόρων μέσων παραγωγής με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον

Να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του γεωργικού εξοπλισμού των μελών μέσω της κοινής χρήσης ή της ανταλλαγής εργασίαςΟι παραγωγοί μας

Με 54 μέλη αγρότες-παραγωγούς, καλλιεργήσιμες εκτάσεις άνω των 25.000 στρεμμάτων και με μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργούμενων ειδών φυτών, ο Συνεταιρισμός έχει ως έδρα τη Λάρισα αλλά εκτείνεται γεωγραφικά σε όλη τη Θεσσαλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50