24/09/2020 05:48:05

Εκκενώθηκε η παραλία Μακένζυ - Σπασμένη αποχετευτική σωλήνα, διαρροή στη θάλασσα και έντονη μυρωδιά

Εκκενώθηκε η παραλία Μακένζυ - Σπασμένη αποχετευτική σωλήνα, διαρροή στη θάλασσα και έντονη μυρωδιά - Media

 

Εκκενώθηκε μέρος της παραλίας Μακένζυ στη Λάρνακα από ναυαγοσώστες διότι είχε σπάσει σωλήνα από την πλευρά του Αεροδρομίου, σύμφωνα με το κυπριακό «SigmaLive».

Νωρίτερα σήμερα, οι ναυαγοσώστες καλούσαν τους λουόμενους να βγουν από την θάλασσα και να αποχωρήσουν ενώ αναφέρθηκε πως υπήρχε έντονη μυρωδιά στην περιοχή.

Το «SigmaLive» επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση.

Ο κ. Βύρας ανέφερε πως πρόκειται για μερική εκκένωση για προληπτικούς λόγους.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, η παραλία εκκενώθηκε λόγω βλάβης που υπέστη σωλήνας του αποχετευτικού συστήματος στην περιοχή του αεροδρομίου.

Ναυαγοσώστες με μεγάφωνα κάλεσαν τους λουόμενους να απομακρυνθούν από την παραλία λόγω της έντονης δυσοσμίας που επικρατούσε στην περιοχή και επειδή υπήρχε εκροή λυμάτων στην παραλία.

Ο Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η βλάβη που παρατηρήθηκε το πρωί σε σωλήνα του αποχετευτικού συστήματος έχει εντοπιστεί και απομονωθεί, με αποτέλεσμα να σταματήσει η εκροή λυμάτων πάνω στη παραλία. Το ΣΑΛ χρησιμοποιεί εναλλακτική δίοδο για μεταφορά των λυμάτων μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση της ζημιάς».

Πρόσθεσε ότι «συνεργεία του ΣΑΛ βρίσκονται στο Μακένζη και θα προχωρήσουν σε άντληση λυμάτων επί της παραλίας και σε καθαρισμό της συγκεκριμένης περιοχής. Ακόμα μέλη του Υγειονομικού Τμήματος του Δήμου Λάρνακας που μετέβησαν αμέσως στο σημείο της βλάβης, θα πάρουν δείγματα λυμάτων τα οποία θα σταλούν για αναλύσεις, ούτως ώστε να γνωρίζουμε πότε θα επιτραπεί στον κόσμο να επιστρέψει στη παραλία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.