23/09/2020 12:32:40

Μάτι: «Όχι» ξανά από την εισαγγελία Πρωτοδικών

Μάτι: «Όχι» ξανά από την εισαγγελία Πρωτοδικών - Media

 

«Όχι» και πάλι από την εισαγγελία Πρωτοδικών στον ανακριτή Μαρνέρη για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι.

'Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του ethnos.gr, η εισαγγελία μελετώντας το νέο δεύτερο αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση στην υπόθεση με τους 102 νεκρούς σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα από την Πυροσβεστική, έκρινε ότι δεν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία που να είναι ικανά να οδηγήσουν στην άσκηση κακουργηματική δίωξης και ειδικότερα για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την εισαγγελική κρίση τα νεότερα κατά τον ανακριτή στοιχεία είναι ήδη γνωστά στις Αρχές και κατά συνέπεια δε στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της θανατηφόρας έκθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής ζητούσε την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου μετά τα στοιχεία της έρευνάς του, αλλά και τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου για τις εκβιαστικές μεθόδους σε βάρος του, προκειμένου να συγκαλύψει ευθύνες συγκεκριμένων αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον ανακριτή από την έρευνα που διεξήγαγε προέκυψε ακόμη ότι ενώ οι ιθύνοντες γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου 2018, εντούτοις, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής διοχέτευσαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην πυρκαγιά της Κινέτας. Διαχώρισε ωστόσο τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.