search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:45
MENU CLOSE

Ασούρα: Η αιματοβαμμένη γιορτή των μουσουλμάνων Σιιτών- αυτομαστιγώνονται με ξυράφια και το αίμα ρέει ποτάμι (Photos&Video)

31.08.2020 14:24
Ασούρα: Η αιματοβαμμένη γιορτή των μουσουλμάνων Σιιτών- αυτομαστιγώνονται με ξυράφια και το αίμα ρέει ποτάμι (Photos&Video) - Media

 

Την Κυριακή που μας πέρασε οι σιίτες σε όλον τον κόσμο γιόρτασαν την Ασούρα. Πρόκειται για την αιματοβαμμένη γιορτή για να τιμήσουν το φριχτό θάνατο του εγγονού του Μωάμεθ, Χουσείν στη μάχη της Καρμπάλα το 680 μ.Χ.

Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί επίσης ουσιαστικά, και το σχίσμα του Ισλάμ κυρίως ανάμεσα σε Σουνίτες και Σιίτες. 


Η Ασούρα γιορτάζεται κάθε χρόνο και στη χώρα μας, σε δρόμους του Πειραιά, μόνο που φέτος λόγω κορωνοϊού τα περιοριστικά μέτρα την απαγόρευσαν. Και μπορεί στη χώρα μας α μη γιορτάστηκε αλλά σε άλλες χώρες του κόσμου με πληθυσμό Σιιτών γιορτάστηκε κανονικά. Όπως στο Ιράν. 


Εκεί οι σιίτες βγήκαν στους δρόμους χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και τους έβαψαν κόκκινους με το αίμα τους.

Άρχισαν να μαστιγώνονται με ξυράφια, να χτυπούν το κεφάλι τους με την κόψη των σπαθιών και όλη προσπαθούσαν να βρεθούν σε μια έκσταση και να βιώσουν λίγο από τον πόνο – όπως λένε – που βίωσε ο εγγονός του προφήτη Μωάμεθ. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:43