search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Τι λέει ψυχολόγος για τη χυδαιότητα παίκτη του Big Brother και την κουλτούρα του βιασμού (Video)

07.09.2020 16:03
Big Brother: Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης έκανε story στο Instagram μια κρεμάλα (Photo) - Media

 

Η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη μίλησε στο Mega για όσα έγιναν στο ριάλιτι και τις αντιδράσεις του κόσμου.

«Συγκρατώ την σκέψη μου, συγκροτώ τον λόγο μου», είπε. Σύμφωνα με την κυρία Δασκαλάκη το ζήτημα δεν είναι αν ο εν λόγω κύριος αποχώρησε από το παιχνίδι, «το θέμα είναι γιατί μπήκε».

«Τι θα μπορούσε αυτός ο νεαρός να δώσει σε αυτό το πρόγραμμα; Μάλλον ξέφυγε από την παραγωγή και ο ίδιος ο χαρακτήρας. Το θέμα δεν είναι να βάζουμε σε αυτά τα θεάματα ανθρώπους που κι εμείς οι ίδιοι καθιστούμε καρικατούρες απλώς για να αγριέψουμε το θέαμα», δήλωσε.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι δεν μιλά για τους παίκτες, αλλά στο πως θεωρούμε εμείς «ότι οι θεατές θα καθίσουν στον καναπέ τους κάθε βράδυ για να παρακολουθήσουν τις νοοτροπίες, την ηθική, την αισθητική κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι γίνονται πρωταγωνιστές».

«Στο Κολοσσαίο της τηλεόρασης, ο μονομάχος προκαλεί όσο γίνεται περισσότερο το λιοντάρι. Ακόμα και όταν το λιοντάρι νικούσε τον μονομάχο, οι υπεύθυνοι το σώμα του το έβγαζαν από την αρένα. Το ζήτημα είναι ότι το 2020, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν νεαροί άνδρες που αντιμετωπίζουν, θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο, ως δοχείο, ως νούμερο. Ο άνδρας δεν πρέπει να φαίνεται, ο άνδρας είναι», επισήμανε.

«Κι αυτό το καθιστούν η ευγένεια, η ηθική του, η υπόστασή του, η αισθητική του, το τι θεωρεί τη γυναίκα, τη μάνα, την αδερφή, την φύση την ίδια», πρόσθεσε.

Για να σταθεί και πάλι στην επιλογή της παραγωγής, αναφέροντας πως: «Αν επιλέγω ανθρώπους που εγώ η ίδια τους αντιμετωπίζω ως καρικατούρα, με την μεγένθυση που δίνει ο φακός και την εστίαση στους διαλόγους, οι άνθρωποι θα βγουν ως καρικατούρες».

«Το θέμα δεν έχει να κάνει αν οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν αντανακλαστικά, το θέμα είναι ανδρικό, οι άνδρες να ξεσηκωθείτε γιατί δεν είναι αυτός ο άνδρας, που πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση, στην κοινωνία και να σας εκπροσωπεί», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι το θέμα ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων στα social mediaκαταδικαστικές τοποθετήσεις πολιτικών προσώπωνπαρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα , αποχώρηση χορηγών από την εκπομπή και φυσικά, την απόφαση του ΣΚΑΪ να αποβάλει άμεσα τον εν λόγω παίκτη από το ριάλιτι του σταθμού, όπως και την απόφαση να διακοπεί το live streaming.

Μάλιστα, δημοσιογράφος αποχώρησε από το πλατό του σταθμού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προβολή της της εν λόγω εκπομπής, ενώ η Φαίη Σκορδά ξεκαθάρισε ότι το Πρωινό αποστασιοποιείται από όλο αυτό, αποκλείοντας οποιοδήποτε περιεχόμενο του ριάλιτι από την εκπομπή της.

Επιπλέον, το ΕΣΡ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία προαναγγέλλει παρέμβασή του, ενώ η ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:58