search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:03
MENU CLOSE

«Πρωτοφανή» αποφασιστικότητα στην ελληνική κυβέρνηση βλέπει ο Ράιχενμπαχ

19.09.2012 11:29
«Πρωτοφανή» αποφασιστικότητα στην ελληνική κυβέρνηση βλέπει ο Ράιχενμπαχ - Media

«Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και η δομή των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, αποτελούν μια νέα αρχή για την Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

«Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και η δομή των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, αποτελούν μια νέα αρχή για την Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν εκτός των άλλων και η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία ενώ ο Χορστ Ράιχενμπαχ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μεταφορά πόρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, που θα αξιοποιηθούν για την ανάσχεση της ανεργίας (κυρίως των νέων), στη χώρα μας.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης υποστήριξε ότι το κλίμα για την Ελλάδα, αλλάζει στην Ευρώπη, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης έθεσε στη συνάντηση τις προτεραιότητες για διαρθρωτικές αλλαγές στην ασφάλιση, την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας καθώς και «το θέμα της ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας».

Όσον αφορά στην παραβατικότητα, το υπουργείο προωθεί την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στα πρότυπα του ΣΔΟΕ.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Δρούτσης, το υπουργείο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την αναδιοργάνωση του συστήματος καταβολής των επιδομάτων, με σκοπό όλα τα επιδόματα που χορηγούνται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να χορηγούνται στο εξής, μέσω του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ΟΓΑ , ώστε να καθίσταται δυνατή η άμεση διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων.

Παράλληλα, τα μεγάλα Ταμεία (Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) θα προχωρήσουν στη σύσταση ενός κοινού φορέα είσπραξης των εισφορών και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Στο θέμα της απασχόλησης των νέων, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ένα νέο πρόγραμμα για περίπου 80 χιλιάδες ωφελούμενους, με στοχευμένες -και όχι οριζόντιες παρεμβάσεις- σε τομείς όπως ο αγροτικός και ο ξενοδοχειακός. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Ράιχενμπαχ τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία για την αναδιοργάνωση του θεσμού της μαθητείας.

Ο υπουργός προανήγγειλε, επίσης, την εφαρμογή ενός νέου επιχειρησιακού μοντέλου για τον ΟΑΕΔ στο άμεσο μέλλον.

O υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή των συντάξεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:02