search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:04
MENU CLOSE

Η «άλλη» Κάρπαθος…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2142
10-9-2020
12.09.2020 03:00
2916636.jpg

 

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από πολλά χρόνια, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Κάρπαθο.

Αφορμή ήταν η παράσταση του έργου μου «Κάτω Παρθενώνας», με διοργανωτή τον δήμο και την κοινωφελή πολιτιστική του οργάνωση, και «οικοδεσπότη» τον δραστήριο δήμαρχο Γιάννη Νισύριο.

Μαζί με τη σκηνοθέτιδα του έργου Βάνα Πεφάνη και τους πρωταγωνιστές Λεωνίδα Κακούρη και Χρήστο Σαπουντζή είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πολλές όμορφες στιγμές, εκτός από την επιτυχημένη παράσταση στο όμορφο αμφιθέατρο των Πηγαδιών.

Αξιολογώ μερικές…

– Τη ζεστή φιλοξενία της Πόπης Νικολαΐδου και του Νίκου Μουτσινά στα υπέροχα «Popis Studio», στην αγαπημένη μου Αρκάσα, με τις ωραίες συζητήσεις και τις ξένοιαστες στιγμές. Αφήνοντας στην άκρη την επίσημη ιδιότητα της επάρχου, έγινε μια καλή κι αγαπημένη φίλη η Καλλιόπη…

– Την προθυμία της Θεατρικής Ομάδας Καρπάθου μέσα σε λίγες ώρες να στήσουμε μια τέλεια παράσταση, μια και το πρωτότυπο σκηνικό, λόγω θαλασσοταραχής, δεν έφτασε ποτέ από την Κάσο! Ο Παναγιώτης Μαγιάφης κι ο Νικηφόρος Παντελάκης, η Ιουλία Μαρκουλή και η Μαρία Μιντσίγκου, ο Νίκος Καλής και η Ειρήνη Τογκουλίδου, μαζί με τον «μάγο» των φώτων Γιώργο Χατζηκωνσταντή, ήταν δίπλα μας συνέχεια για να λύσουν κάθε πρόβλημα.

– Την αγάπη που μας έδειξε η πρόεδρος της ΚΟΠΑΠ Ρίτα Καλή, με τον «άγρυπνο» συμπαραστάτη της Γιώργο Φιλιππούση.

– Τα νόστιμα γεύματα και δείπνα, στο «Μάμα Κουζίνα» του Νεκτάριου, στο Φοινίκι, και στον «Γλάρο», στον Άγιο Νικόλαο. Ειδικά στο δεύτερο, ο γνωστός σεφ Μιχάλης Φράγκος, που έζησε πολλά χρόνια στην Καλιφόρνια και στο Ορλάντο, έφτιαξε μια μακαρονάδα μ’ ό,τι κρύβει ο… βυθός της θάλασσας, ακούγοντας μαντινάδες από τον αγαπημένο μου φίλο Μανώλη Λαμπρίδη και μουσικές του γιου του Κώστα, που σύντομα θα κατακτήσει τη μουσική σκηνή.

Μ’ ένα ακόμα ευχαριστώ στα παιδιά του γραφείου ενοικίασης αυτοκινήτων Γιώργο Πύλιαρη και Κώστα Μαρή κλείνω αυτό το σημείωμα με την προτροπή, μετά το ταξίδι σας στην Κάσο, να αφιερώσετε και λίγο χρόνο να ανακαλύψετε την «άλλη Κάρπαθο», όχι του τουρισμού, αλλά της ψυχής…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:03