22/10/2020 15:15:51

Η Κίνα «κοκορεύεται» για το stealth μαχητικό της: «Κατέρριψε» 17 εχθρούς σε προσομοίωση (Photos)

Η Κίνα «κοκορεύεται» για το stealth μαχητικό της: «Κατέρριψε» 17 εχθρούς σε προσομοίωση (Photos) - Media
 
Ευκαιρία να υπερηφανευτεί για το ολόφρεσκο stealth μαχητικό της, το Chengdu J-20, μετά από μια άσκηση προσομείωσης κανονικής αερομαχίας.
 
Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ένας νεαρός πιλότος που συμμετείχε στην προσομοίωση έδειξε τις τρομακτικές δυνατότητες του αεροσκάφους.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πιλότος με μόλις 100 ώρες πτήσεις στον προσομοιωτή του J-20 «κατέρριψε» 17 αντιπάλους του χωρίς να δεχθεί κάποια βολή από αυτούς.
 
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι μεταξύ των αεροσκαφών που «καταρρίφθηκαν» στην προσομοίωση ήταν και τρία κινεζικά J-16.
Όπως έχει ξαναγραφτεί και στο «Π» το J-20 είναι ένα από τα τρία stealth μαχητικά 5ης γενιάς που έχουν ενταχθεί κανονικά στις πολεμικές αεροπορίες των χωρών τους (τα άλλα δύο είναι τα F-22 και F-35 των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται και το Su-57 της Ρωσίας).
 
Για την ώρα, εκτιμάται ότι έχουν παραδοθεί περίπου 50 μαχητικά στην πολεμική αεροπορία της Κίνας, με την εταιρεία να έχει ως στόχο την παράδοση ένός αεροσκάφους το μήνα.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.