23/10/2020 13:45:49

Με αντιπάλους ρωσικά και κινεζικά «μαχητικά» θα εκπαιδεύονται οι πιλότοι της USAF (Video)

Με αντιπάλους ρωσικά και κινεζικά «μαχητικά» θα εκπαιδεύονται οι πιλότοι της USAF (Video) - Media
 
Ο πιλότος, εν αποστρατεία, Dan Robinson και η ομάδα του ετοιμάζονται να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι πιλότοι μαχητικών εκπαιδεύονται στις αερομαχίες.
 
J-20, Su-57, Su-35 είναι μόνο μερικές από τις απειλές που θα συναντήσουν οι πιλότοι της USAF στον αέρα. Απειλές για τις οποίες καλούνται να έχουν λύσεις, χωρίς όμως να τις έχουν συναντήσει ποτέ. Ο Dan Robinson και το project Red6 λύνει τα χέρια κάθε πολεμικής Αεροπορίας.
 
«Ήμουν πιλότος για λογαριασμό της RAF [Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου] για περίπου 10 χρόνια. Αποφοίτησα με επαίνους από το Fighter Weapons School και ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να είμαι ο πρώτος μη Αμερικανός που πέταξε με F-22. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήμουν από τους πρώτους που βρισκόμουν στην πρώτη επιχειρησιακή μοίρα F-22, το οποίο ήταν προφανώς ένα τεράστιο προνόμιο», αναφέρει ο ίδιος ο Dan. «Εκεί όμως κατάλαβα το σοβαρό πρόβλημα που έχουμε στην εκπαίδευση μας εμείς οι πιλότοι, πρόβλημα που μπορεί να μας στοιχίσει».
 
Σύμφωνα με τον Dan η εκπαίδευση των νέων πιλότων αποτελεί πλήγμα για τον αμυντικό προϋπολογισμό καθώς οι συνεχείς πτήσεις με F-35 και F-22 είναι πανάκριβες και δεύτερον είναι ελλιπής. «Δεν γνωρίζουμε ποτέ πλήρως την επιχειρησιακή ετοιμότητα των εχθρικών μαχητικών. Χρησιμοποιούμε F-16 για όλες τις αερομαχίες».
 
Αυτά τα προβλήματα έρχεται να λύσει το project Red6. Ένας προσομοιωτής που θα έδινε την δυνατότητα στους πιλότους να έρθουν αντιμέτωποι με κάθε εχθρικό μαχητικό.
 
«Όταν το είδαν οι εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, όλοι έμειναν έκπληκτοι», λέει ο προγραμματιστής του «κύβου». Ως αποτέλεσμα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συμφώνησε να υποστηρίξει το έργο, ενώ και η Lockheed Martin θέλησε να συμμετάσχει στο project.
 
To αεροσκάφος της Red6 δίνει την δυνατότητα στους πιλότους και στην ομάδα τους να αλλάξουν τα δεδομένα περιβάλλοντος μέσω τεχνολογίας AR (Augmented reality).
 
Στην τελευταία τους δοκιμή, δημιούργησαν εικονικές αερομαχίες με ρωσικά Su-57. «Ήταν εκπληκτικό» λέει ο Dan. Στόχος είναι, όταν η τεχνολογία υιοθετηθεί πλήρως από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, να μην υπάρχει εναέρια απειλή που δεν θα έχουν ήδη αντιμετωπίσει.
 
Πηγή: onalert.gr / The Drive

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.