31/10/2020 04:27:17

Βουλή: «Μπηχτές» Σκυλακάκη σε Τσακαλώτο για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης - Media

 

Με άγρια κόντρα μεταξύ των Θεόδωρου Σκυλακάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον «Ιανό» και ενίσχυσης εργαζόμενων και επιχειρήσεων απο τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνοντας στην συζήτηση προκειμένου να απαντήσει στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αικατερίνη Παπανάτσιου η οποία υποστήριξε πως «Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση αποδεικνύεται ελλιπής αν όχι καταστροφική» επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ που παρέλαβε από την προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Θ. Σκυλακάκης: Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε μισές ΜΕΘ από τον ευρωπαϊκο Μ.Ο και μια ανοχύρωτη υγεία.

Ε. Τσακαλώτος: Πόσες ήταν μέχρι το 2015; Πόσο αυξήσαμε το ποσοστό του προϋπολογισμού για την υγεία; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι να τα λες αυτά;

Θ. Σκυλακάκης: Βλέπω ότι τα εσωκομματικά αλλάζουν την αγωγή του ανθρώπου

Ε. Τσακαλώτος: Μην λές εξυπνάδες. Εξυπνάδες αλλού

Θ. Σκυλακάκης: Το πόσες ΜΕΘ παραδώσατε και πόσες έχουμε τώρα είναι γνωστά στον ελληνικό λαό.


Νωρίτερα, ο κ. Σκυλακάκης προκειμένου να υποστηρίξει τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου σημείωσε: «Πότε δεν θυμάμαι κυβέρνηση να βρέθηκε αντιμέτωπη με τόσες κρίσεις μαζί. Πανδημία που για να βρούμε μεγαλύτερη πρέπει να πάμε πίσω στο 1918. Οικονομική κρίση μεγαλύτερη από την κρίση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το μεταναστευτικό, τα ελληνοτουρκικά . Επι εβδομάδες υπογράφω δαπάνες για να παραμείνει το Ναυτικό μας στο Αιγαίο. Μαζί με αυτά έχουμε και τον Ιανό. Η κυβέρνηση αντιδρά με σύνεση και ταχύτητα. Το κάναμε το καλοκαίρι με τον ΕΛΓΑ. Ένα σοβαρό κράτος δε φθάνει να προσέχει τι δαπανά αλλά να το κάνει την σωστή στιγμή. Έγκαιρα όταν το χρειάζονται οι πολίτες. Το νομοσχέδιο έχει αποζημιώσεις, αναστολή αναγκαστικών μέτρων, παράταση θητείας εργαζόμενων, αναστολή ΕΝΦΙΑ. Παράταση μείωσης ΦΠΑ, αύξηση πιστώσεων για καθηγητές και τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης που είναι κρίσιμη για την νέα φάση πανδημίας. Πρέπει να πάμε στο επείγον. Σε αυτή την δύσκολη εποχή αισθανόμαστε όλοι την υγειονομική απειλή. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση και κρατική μηχανή να κινείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, αντιπολίτευση με υπευθυνότητα και πολίτες με ασφάλεια. Οι κρίσεις είτε διαλύουν τις κοινωνίες είτε τις κάνουν πιο δυνατές και είμαι σίγουρος ότι εμείς θα βγούμε ποιο δυνατοί».

Να σημειωθεί ότι οι εισηγητές των κομμάτων συμφώνησαν με τον επείγοντα χαρακτήρα των ρυθμίσεων που αφορούν τους πληγέντες ωστόσο άσκησαν κριτική για τις διατάξεις που αφορούν την νέα καμπάνια ενημέρωσης.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.