28/10/2020 09:50:15

Προσωρινές άδειες οδήγησης: Εχουν εκδοθεί περισσότερες από 90.000

Προσωρινές άδειες οδήγησης: Εχουν εκδοθεί περισσότερες από 90.000 - Media

 

Τις 90.000 ξεπέρασαν ήδη οι προσωρινές άδειες οδήγησης, οι οποίες έχουν εκδοθεί μέσω της νέας ψηφιακής διαδικασίας, η οποία εφαρμόζεται από τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα, από τις 11 Μαΐου, όταν τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή, έχουν εκδοθεί 90.845 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών της Ελλάδας.

Με βάση την τελευταία σημερινή αναφορά, τα στοιχεία για τον αριθμό των ξεχωριστών προσωρινών αδειών οδήγησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν εκδοθεί ανά Περιφέρεια, είναι τα εξής:

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 5.263,

Αττικής 27.713,

Βορείου Αιγαίου 2.308,

Δυτικής Ελλάδας 6.401,

Δυτικής Μακεδονίας 2.371,

Ηπείρου 3.222,

Θεσσαλίας 6.575,

Ιόνιων Νήσων 2.228,

Κεντρικής Μακεδονίας 15.055,

Κρήτης 5.654,

Νοτίου Αιγαίου 4.092,

Πελοποννήσου 5.522 και

Στερεάς Ελλάδας 4.441.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη θέσπιση του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, η μέση διάρκεια αναμονής για να πάρει κάποιος το δίπλωμά του μετά τις επιτυχείς εξετάσεις ήταν περίπου τέσσερις μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις, το διάστημα αυτό άγγιζε τους έξι μήνες.

Με την προσωρινή άδεια οδήγησης, ο υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει και στην πρακτική δοκιμασία μπορεί μέσα σε διάστημα δύο ημερών να εκτυπώνει από τον προσωπικό του υπολογιστή, με τους κωδικούς Taxisnet, την προσωρινή άδεια και να οδηγεί νόμιμα έως ότου εκδοθεί το κανονικό δίπλωμα.

Έτσι, «οι νέοι οδηγοί αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής και παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών, εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες στο Δημόσιο και επίσης, καθιερώνονται διαδικασίες διαφάνειας» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.

Η έκδοση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης είναι ένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου Μεταφορών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.