search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Στο «στόχαστρο» του ΣΥΡΙΖΑ ο Ά. Γεωργιάδης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Γελοίοι ισχυρισμοί»

01.10.2020 14:14
Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την ομολογία Άδωνι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για όσα ανέφερε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον Alpha.

Συγκεκριμένα, ο Ά. Γεωργιάδης είπε ότι «είναι κακή συμφωνία, όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησής της».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει πει στους Αμερικάνους ότι θέλει να αλλάξει τη συμφωνία και αυτοί απάντησαν ότι «δεν θα σας δοθεί η ευκαιρία γιατί οι Σκοπιανοί θα την τηρήσουν κατά γράμμα».

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έγινε ένα λάθος από το υπουργείο Εξωτερικών, δεν το πρόσεξε ο υπεύθυνος και όταν έγινε αντιληπτό το λάθος διορθώθηκε και βάλαμε και τους Αμερικάνους και άλλαξαν την ανακοίνωσή τους».

«Εμείς είχαμε πει προεκλογικά, μέσα στα συλλαλητήρια, την ώρα που δινόταν αυτή η μάχη, ότι αν κυρωθεί αυτή η συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θα την σεβαστούμε. Φυσικά αυτό δεν τη καθιστά ιστορική ή καλή, την καθιστά όμως υποχρεωτική», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προσπαθεί με γελοίους ισχυρισμούς να καλύψει το φιάσκο

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Καλπάκης, σημείωσε δηκτικά ότι «ο κ. Γεωργιάδης, που προχθές ήταν στη Θεσσαλονίκη με δύο αναπληρωτές πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση “θα αλλάξει τα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα” στη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα ότι έχει ενημερώσει και τις ΗΠΑ για την πρόθεση αυτή.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα: Έθεσε το ζήτημα αυτό στις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τον κ. Πομπέο;

Αντί να προσπαθεί η ΝΔ με γελοίους ισχυρισμούς να καλύψει το φιάσκο με την ιστορική εξαπάτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας απαντήσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική εξαπάτηση, όπως τον καλεί και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ;

Και φυσικά, θα φέρει άμεσα τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία για ψήφιση στη Βουλή ή θα παραμείνει εκβιαζόμενος από τους βουλευτές του;».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15