search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Σέρρες: 13 κρούσματα σε δομή ηλικιωμένων, στο όριο του lockdown η πόλη (Video)

26.10.2020 07:43
Κορωνοϊός-Σέρρες: 13 κρούσματα σε δομή ηλικιωμένων, στο όριο του lockdown η πόλη (Video) - Media

 

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση στις Σέρρες, όπου χθες καταγράφηκαν 49 συνολικά κρούσματα και ο Δήμος της πόλης αποφάσισε την εφαρμογή νέων, έκτακτων, μέτρων.

Το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της δημοτικής αρχής, στην οποία συμετείχαν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σημειώνεται ότι, συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη». 

Ειδικότερα, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν έξι εργαζόμενοι και επτά φιλοξενούμενοι της δομής.

Οι ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ. 

Ο δήμαρχος Σερρών, μίλησε το πρωί στο MEGA και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είναι ένα από τα φαινόμενα που θέλαμε να αποφύγουμε». Σχετικά με την έκτακτη σύσκεψη, ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι συζητήθηκε το επόμενο κρίσιμο 10ημερο και το πώς θα μπορέσει η περιοχή να αποφύγει ένα τοπικό lockdown. «Προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown στην περιοχή. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να συντονιστούμε όλοι», υπογράμμισε.  Ο δήμαρχος των Σερρών σημείωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νέες ηλικίες, με τους ελέγχους να εντείνονται στην πόλη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:22