search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:45
MENU CLOSE

Αγγλία: Αστυνομικός απολύθηκε γιατί αγόρασε ντόνατς αξίας δέκα ευρώ μέσα επτά λεπτά

27.11.2020 08:06
Αγγλία: Αστυνομικός απολύθηκε γιατί αγόρασε ντόνατς αξίας δέκα ευρώ μέσα επτά λεπτά - Media

 

Τα ντόνατς, όπως έχουμς μάθει εδώ και δεκαετίες από τις αμερικάνικες ταινίες, είναι το αγαπημένο σνακ των αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας (το ξέρουμε από τις ταινίες). Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να τα παίρνουν δωρεάν (ή σχεδόν δωρεάν). Αυτό ήταν και το παράπτωμα ενός αστυνομικού από το Κέιμπριτζσαιρ της Αγγλίας, με αποτέλεσμα να χάσει την δουλειά του. 

Η ιστορία ξεκινά όταν ο αστυνομικός Σίμον Ριντ πήγε σε τοπικό σούπερ μάρκετ να αγοράσει ντόνατς γνωστής αλυσίδας (Krispy Kremes). Αντί, όμως, να τα σκανάρει στο αυτόματο μηχάνημα του καταστήματος, πέρασε δύο φορές τα καρότα που είχε πάρει, αξίας επτά λεπτών. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει αντιληπτός και να συρθεί στα δικαστήρια. 

Ερωτηθείς εάν σκόπευε να κλέψει τα ντόνατς, είπε στην ακρόαση: «Απολύτως όχι και είμαι τρομοκρατημένος που βρισκόμαστε σήμερα σε αυτήν την κατάσταση».

Κατηγορήθηκε για αναξιόπιστη συμπεριφορά εν ώρα υπηρεσίας και για έλλειψη ειλικρίνειας. 

Ο 37χρονος είπε ότι απλά δεν πρόσεξε όταν σκάναρε τα προϊόντα. 

Ο αστυνομικός, όπως αναφέρει το Newsweek, που εντάχθηκε στην υπηρεσία τον Ιανουάριο, ανέφερε επίσης ότι τα αγόρασε για να κεράσει τους συναδέλφους του. 

Στην ακρόαση είπε αναλυτικά είχε τοποθετήσει το άσπρο αυτοκόλλητο γραμμωτού κώδικα για τα καρότα στο πλάι του κουτιού ντόνατ για να ελευθερώσει το χέρι του και στη συνέχεια προσπάθησε να τα σαρώσει. Ο Ριντ είπε ότι όταν προσπάθησε να σαρώσει το κουτί για να πληρώσει τα ντόνατς, η μηχανή αυτοεξυπηρέτησης απέτυχε να σαρώσει τον κωδικό.

Ωστόσο, η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξήγησή του για τα γεγονότα στερείται αξιοπιστίας. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου συνέχισε να προσθέτει ότι η συμπεριφορά του αξιωματικού είχε υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην αστυνομία και ότι οι ενέργειές του ήταν ασυμβίβαστες με τον ρόλο του ως αστυνομικού. 

To αποτέλεσμα από αυτή την γκάφα του Ριντ ήταν να χάσει εν τέλει την δουλειά του. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:44