26/01/2021 18:08:51

Βατόπουλος: Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε για κανένα λόγο (video)

Βατόπουλος: «Οι γιορτές θα είναι μοναχικές φέτος για να μην θρηνήσουμε θύματα» - Media

 

«Είχα εκφράσει την αγωνία ότι αν τα μέτρα δεν πάνε καλά ίσως χρειαστεί να τα ισχυροποιήσουμε, όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί με την έννοια ότι βλέπουμε τα κρούσματα κάπως να υποχωρούν», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκης Βατόπουλος στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη στην ΕΡΤ.

Η ανησυχία είναι ότι δεν έχουμε όση υποχώρηση θα θέλαμε στην επαρχία και πρέπει να επισημάνω ότι δεν είναι άμοιροι κινδύνου οι κάτοικοι μικρών περιοχών, μικρών πόλεων και χωριών. Έχει αποδειχτεί ότι ο κορωνοϊός είναι παντού και μια απροσεξία μπορεί να προκαλέσει μια συρροή κρουσμάτων οπουδήποτε στην Ελλάδα και το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει, ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε για κανένα λόγο. «Η μάσκα, οι αποστάσεις, η υγιεινή των χεριών και ο αερισμός των χώρων πρέπει να είναι στην καθημερινότητά μας μέχρι να λήξει όλη αυτή η περιπέτεια».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των μέτρων είπε ότι δεν είναι κάτι δύσκολο καθώς μια περιοχή με περισσότερα κρούσματα μπορεί να είναι πιο κλειστή ενώ μια άλλη με λιγότερα κρούσματα μπορεί να είναι λίγο πιο ανοιχτή.

Από τη μια μεριά θέλει να ανοίξει κανείς την κοινωνία για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα, καλό είναι αυτή η κανονικότητα να είναι για όλη την Ελλάδα για να μην υπάρχουν γκρίνιες, από εκεί και πέρα όμως εξαρτάται πάρα πολύ από τις αντικειμενικές συνθήκες που θα δούμε μπροστά μας, υπογράμμισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε ένα νόσημα του οποίου η εξέλιξη δεν μπορεί να προβλεφθεί εύκολα, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και συνεπώς αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις πραγματικά πηγαίνουν μέρα με τη μέρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.