search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:42
MENU CLOSE

Αυστρία: Συνεχίζεται η μείωση των νέων λοιμώξεων και των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό

28.11.2020 18:42
Αυστρία: Συνεχίζεται η μείωση των νέων λοιμώξεων και των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό - Media

 

«Πριν από την τελευταία εβδομάδα του lockdown, οι νέες λοιμώξεις πέφτουν ξανά για πρώτη φορά και αυτό ισχύει επίσης για τη νοσηλεία και για τους σοβαρά ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και τώρα χρειάζεται μία ιδιαίτερα δυνατή και προσηλωμένη στα μέτρα τελική εβδομάδα», αναφέρει σε σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, σε σχέση με το δεύτερο «σκληρό lockdown» που ισχύει στην Αυστρία μεταξύ 17ης Νοεμβρίου και 6ης Δεκεμβρίου.

«Ας δείξουμε όλοι για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να συμβάλουμε δυναμικά, μειώνοντας τις άμεσες επαφές και τηρώντας με συνέπεια την ελάχιστη απόσταση, τους κανονισμούς υγιεινής και όλα τα συγκεκριμένα μέτρα, γιατί πρέπει να πετύχουμε την επόμενη εβδομάδα ένα ρεκόρ στη μείωση των νέων μολύνσεων» τονίζει ο ίδιος.

«Το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου σημειώθηκαν καταστροφικές» 8.241 νέες λοιμώξεις, στο δεύτερο 7.063, στο τρίτο 6.611 και σήμερα, Σάββατο, 4.669 νέες λοιμώξεις, με ένα ρεκόρ 40.205 διενεργημένων τεστ και 7.446 νέων αποθεραπευμένων, ενώ ο αριθμός των τεστ αυξάνεται μαζικά σε όλα τα επίπεδα, και μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί συνολικά 3.061.067 τεστ στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα μέτρα οδηγούν έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες σε μείωση των νέων λοιμώξεων και μετά από μια ακόμη εβδομάδα σε μείωση των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία και στη συνέχεια μειώνονται επίσης οι θάνατοι, και αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο, γιατί ακόμη και σήμερα, με 132 επιπλέον, ο αριθμός των θανάτων είναι εξαιρετικά υψηλός και συνολικά έχει φτάσει για πρώτη φορά τους 3.018».

Όπως αναφέρουν τα σημερινά στοιχεία των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.669 νέες μολύνσεις στη χώρα, 286 λιγότερες από την προηγούμενη ημέρα, και ο αριθμός τους είναι αισθητά χαμηλότερα από τον αριθμό των αποθεραπευμένων, που μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 7.446, ενώ επίσης μείωση παρουσίασε και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, που το Σάββατο ανέρχονταν σε 61.946 έναντι των 64.855 την Παρασκευή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:42