28/01/2021 09:50:56

«Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα» στο COSMOTE HISTORY HD

«Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα» στο COSMOTE HISTORY HD - Media

 

Την καθημερινή ζωή των Αρχαίων Ελλήνων και τη σύνδεσή της με τον σύγχρονο πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή COSMOTE TV και σκηνοθεσία της βραβευμένης Μαριάννας Οικονόμου («Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες») «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα». Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 1/12 στις 22.00

Η αναδρομή στο παρελθόν πραγματοποιείται μέσα από ποικιλία οπτικοακουστικού υλικού, συνεντεύξεις και αφηγήσεις ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι ξεδιπλώνουν πτυχές και πρακτικές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων, για θέματα όπως ο ιδιωτικός βίος, οι απολαύσεις, η θρησκεία κ.ά., αναγνωρίζοντας στοιχεία εκείνης της ζωής στο σήμερα.

Στην πρεμιέρα της σειράς, παρουσιάζεται το θέμα της Υγείας στην καθημερινότητα των Αρχαίων. Εξετάζοντας ιατρικά χειρουργικά εργαλεία και οστά που βρέθηκαν σε ανασκαφές, αποκαλύπτονται οι συνηθέστερες ασθένειες που αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί της εποχής. Παράλληλα, στο πρώτο επεισόδιο αποτυπώνονται η εξέλιξη της ιατρικής, τα στοιχεία της αρχαίας πρακτικής που διατηρούνται μέχρι και σήμερα, ενώ απαντώνται ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο προστασίας της δημόσιας υγείας στις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας.

Αμέσως μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε επεισόδιο της σειράς «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα» θα είναι διαθέσιμο μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (υπηρεσία COSMOTE TV PLUS).

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.