search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:15
MENU CLOSE

Ντομινίκ Στρος Καν: «Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσω εγώ» (Photo)

04.12.2020 08:02
Ντομινίκ Στρος Καν: «Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσω εγώ» (Photo) - Media

 

Εννιά χρόνια μετά την πτώση του, ο Ντομινίκ Στρος Καν, δηλώνει αποφασισμένος να μιλήσει για πρώτη φορά για τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην απόσυρσή του από το βάθρο του ΔΝΤ αλλά και από τη γαλλική και διεθνή πολιτική.

Με μια ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της διεθνούς πολιτικής αναφέρει ότι «Ήρθε η ώρα να μιλήσω».

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο Στρος Καν συμφώνησε να μιλήσει σε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο θα παρουσιαστεί συνολικά η προσωπική του ζωή και η πολιτική του ιστορία στη γαλλική και διεθνή σκηνή.

Το ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2021. 

Ο Στρος Καν, υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που τον σημάδεψαν και τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει από την πολιτική.

Το έκαναν όλοι οι άλλοι, σημειώνει, παρουσιάζοντας πραγματικά και υποτιθέμενα γεγονότα. Όμως, «Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσω εγώ».

Η πτώση στο κενό άρχισε για τον Στρος Καν, στις 14 Μαίου του 2011, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία καμαριέρας που εργαζόταν στο ξενοδοχείο που διέμενε.

Πέντε μέρες, στις 19 Μαΐου 2011, παραιτήθηκε από επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, την 1η Ιουλίου 2011 υπό τον όρο να μείνει στις ΗΠΑ.

Στις 22 Αυγούστου 2011, η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζήτησε να αποσυρθούν οι σε βάρος του κατηγορίες, εκτιμώντας ότι η αξιοπιστία της καμαριέρας είχε πληγεί, λόγω ψευδών της δηλώσεων κατά τις καταθέσεις της και το δικαστήριο συμφώνησε.

Τέσσερα χρόνια μετά, στις 2 Φεβρουαρίου 2015, ξεκίνησε η δίκη του στη Γαλλία με την κατηγορία της μαστροπείας.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του Στρος Καν από τις κατηγορίες ενώ ήδη σχεδόν όλες οι ενάγουσες έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος να λάβουν αποζημίωση από τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αθωώθηκε από το γαλλικό δικαστήριο στις 12 Ιουνίου 2015.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30