search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-μετάλλαξη: Καραντίνα 7 ημερών για όσους έρχονται από Βρετανία

20.12.2020 15:39
Κορωνοϊός-μετάλλαξη: Καραντίνα 7 ημερών για όσους έρχονται από Βρετανία - Media

 

Το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα, θα ισχύει για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 το πρωί της Δευτέρας. 

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα. 

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

Η σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία. 

Υπενθυμίζεται ότι Ολλανδία, Ιταλία και Βέλγιο έχουν ήδη απαγορεύσει πτήσεις και τρένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ Γερμανία και Γαλλία αναμένεται να πάρουν σύντομα αποφάσεις. 

Συνολικά η ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ετοιμάζεται να κλείσει τις πύλες της στη Βρετανία τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50