search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:43
MENU CLOSE

Ένα μαύρο Tερριέρ το δώρο του Πούτιν στον Τσάβες

27.09.2012 21:00
Ένα μαύρο Tερριέρ το δώρο του Πούτιν στον Τσάβες - Media

Ένα μαύρο Τερριέρ, γνωστό και ως «σκύλο του Στάλιν», μόλις τριών μηνών, χάρισε ο Ρώσος πρόεδρος στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Ένα μαύρο Τερριέρ, γνωστό και ως «σκύλο του Στάλιν», μόλις τριών μηνών, χάρισε ο Ρώσος πρόεδρος στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Τσάβες άρεσε πολύ το δώρο αυτό και το ονόμασε «el Ruso», δηλαδή «ο Ρώσος». Ο Τσάβες υποσχέθηκε πως με τη σειρά του θα δωρίσει στον Ρώσο πρόεδρο έναν υδρόχοιρο, μεγάλο τρωκτικό που ζει στη νότια Αμερική.

Το κουτάβι παραδόθηκε στον Τσάβες από στενό συνεργάτη του Πούτιν, τον Ιγκόρ Σετσίν, πρώτο στην ιεραρχία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βενεζουέλα για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ράτσα αυτή δημιουργήθηκε κατά τη Σοβιετική εποχή με διασταυρώσεις μεγαλόσωμων Σνάουζερς, Αγγλικού Τερριέρ, Ροτβάιλερ και Νέας Γης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η ράτσα αυτή ονομάστηκε «σκύλος του Στάλιν» γιατί εκείνος είχε «δώσει εντολή τα μαύρα Τερριέρ να εκπαιδεύονται για να επιβλέπουν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα της Σιβηρίας».

Την εξήγηση αυτή αμφισβήτησε ο ειδικός Εβγένι Ρόζενμπεργκ όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Moskovski Komsomolets. «Η ράτσα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με τον Στάλιν. Κι αν ορισμένοι την ονομάζουν 'σκύλο του Στάλιν' ή 'σκύλο της KGB' είναι για διαφημιστικούς λόγους» εξήγησε ο Ρώσος ειδικός, προσθέτοντας όμως ότι «είναι πιθανόν η KGB να χρησιμοποιούσε σκυλιά αυτής της ράτσας, μεταξύ άλλων».

Η ράτσα είναι γνωστή για τη δύναμή της, ενώ ο χαρακτήρας του σκύλου εξαρτάται από την εκπαίδευση. Άλλα γίνονται αυστηροί φύλακες και άλλα ευγενικά που δεν αγγίζουν καν τους ξένους.

Σημειώνεται επίσης πως ο πρόεδρος Πούτιν έχει λάβει ανάλογα δώρα, όπως ένα Ακίτα από την Ιαπωνία, γνωστά για την αφοσίωσή τους στο αφεντικό τους. Ο Πούτιν έχει επίσης ένα Λαμπραντόρ, την Κόνι και ένα κουτάβι βουλγαρικού ποιμενικού, τον Μπάφυ!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:42