search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ και καταστήματα την Κυριακή: Το ωράριο λειτουργίας

01.01.2021 17:58
Ανοιχτά σούπερ μάρκετ και καταστήματα την Κυριακή: Το ωράριο λειτουργίας - Media

 

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Αγορές θα μπορούν να κάνουν και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων οι πολίτες, στέλνοντας sms με τον αριθμό 2 στο 13033.

Ωστόσο, τα φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμείνουν κλειστά.

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα γίνεται, ως είθισται, η απογραφή.

Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown με ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως 21:00.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

  • Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10