search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:25
MENU CLOSE

Σκληρό μέτωπο αντιπαράθεσης για την παιδεία

15.01.2021 05:13
propylaia-foitites1

 

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρύτερες δυνάμεις της αριστεράς δίνουν ραντεβού στα πεζοδρόμια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό αντιλαμβάνονται ότι παρά τον κορονοιό εύκολα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει καθώς το χθεσινό συλλαλητήριο των φοιτητών έδειξε ότι τα αντανακλαστικά της νεολαίας βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την κούραση που υπάρχει στην κοινωνία και δη στους νέους ανθρώπους εξ αιτίας της καραντίνας ,στελέχη του κυβερνώντος κόμματος φοβούνται ότι οι διαμαρτυρίες για το νομοσχέδιο μπορούν να πάρουν άλλη τροπή και να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εντάσεις που έχει η αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο που προωθεί η Νίκη Κεραμέως αφορούν το σύνολο των ρυθμίσεων στο επίκεντρο ωστόσο βρίσκονται δύο στοιχεία.

Η αλλαγή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, καθώς τα στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως θα μειωθούν οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργώντας «πελατεία για τα κολέγια» και η σύσταση ομάδων προστασίας των ιδρυμάτων που θα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ. Αντιδρούν δηλαδή στις περιπολίες του ειδικού αστυνομικού σώματος που θα κινείται μέσα στα πανεπιστήμια, καθώς και για τις πειθαρχικές ποινές που θεσπίζονται για τους φοιτητές.

Στα θέματα αυτά έχουν διαφωνήσει άλλωστε έντονα αρκετοί πρυτάνεις, σύγκλητοι, τμήματα συλλόγων μελών ΔΕΠ, καθώς και φοιτητές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ακόμα πως τα χρήματα για τη φύλαξη των πανεπιστήμιων θα μπορούσαν να δοθούν στους πρυτάνεις και κάνουν λόγο για «αδιανόητο αυταρχισμό» συμπληρώνοντας πως είναι ένα μέτρο που δεν ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε δήλωση του διατύπωσε την άποψη πως «η αναγκαία φύλαξη των ανωτάτων ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται από υπηρεσίες που λογοδοτούν στις πανεπιστημιακές Αρχές». Ανέφερε ακόμα πως «αυτές οι ρυθμίσεις θα δημιουργήσουν εντάσεις στα πανεπιστήμια.»

«Δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη. Θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστούν στην πράξη και τελικώς θα καταργηθούν όταν φύγει η Δεξιά» τόνισε χαρακτηριστικά .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23