search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου ενώπιον Μάας: Αν η Ελλάδα κάνει ασκήσεις όπου θέλει, θα έχουμε ατύχημα

18.01.2021 16:49
Τσαβούσογλου ενώπιον Μάας: Αν η Ελλάδα κάνει ασκήσεις όπου θέλει, θα έχουμε ατύχημα - Media
 
Μάλλον δεν… άκουσε την έκκληση του Γερμανού ομολόγου του, Χάικο Μάας, με τον οποίο συναντήθηκε στην Άγκυρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν ο Γερμανός πολιτικός ζητούσε «διάρκεια» για το «θετικό κεκτημένο των τελευταιών εβδομάδων».
 
Ό,τι κι αν συνέβη, πάντως, ο Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μάας έδειξε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστον στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της στα ελληνοτουρκικά. Αντιθέτως, δεν δίστασε να απειλήσει την Ελλάδα, παρά τις παραινέσεις Μάας, πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο.
 

Απειλές και αλυτρωτισμοί

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει» είπε ο Τσαβούσογλου, ενώ για άλλη μια φορά έθεσε ζήτημα Καστελόριζου, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο για ένα νησί που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία».
 
«Η Ελλάδα μιλά για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» προσέθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ισχυριζόμενος ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης «πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι».
 
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διερευνητικές επαφές, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως «ό,τι συζητήθηκε στους προηγούμενους 60 γύρους, θα συζητηθεί και στον 61ο». Μάλιστα, τόνισε ότι «αν η Ελλάδα επιμένει να μην συνεργάζεται, τότε η ευθύνη για οποιαδήποτε ένταση μεταξύ των δύο χωρών θα βρίσκεται στους ώμους των Αθηνών», υποστηρίζοντας ότι ο διάλογος έχει διακοπεί πολλές φορές λόγω της απροθυμίας της ελληνικής πλευράς να συμμετάσχει σ’ αυτόν.
 
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε επίσης ότι ο διάλογος που ξεκινά η Τουρκία με την ΕΕ και την Ελλάδα «δεν έχει καμία σχέση με τις κυρώσεις», λέγοντας ότι η Άγκυρα «δεν φοβάται» τέτοια μέτρα. Η Άγκυρα, πρόσθεσε, είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις, σε αντίθεση με την Αθήνα η οποία «συνεχίζει τις προκλήσεις της ακόμη και σε αυτό το στάδιο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24