03/03/2021 08:12:50

Επικεφαλής Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία: Ο Τραμπ «προκάλεσε» τις ταραχές στο Καπιτώλιο

Επικεφαλής Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία: Ο Τραμπ «προκάλεσε» τις ταραχές στο Καπιτώλιο - Media

 

Δριμεία επίθεση κατά του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ

Στην ομιλία του στη Γερουσία, τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «προκάλεσε» τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ «τάισε ψέματα το πλήθος» και οι υποστηρικτές του «υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο και άλλα ισχυρά πρόσωπα» είπε ο ΜακΚόνελ, ένας από τους πιο σημαίνοντες Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς.

Ο Μακόνελ, που ήταν από τους πιο σταθερούς συμμάχους του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πήρε πρόσφατα αποστάσεις και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει εναντίον του, εφόσον δικαστεί στη Γερουσία.

Άλλωστε, ο Μιτς ΜακΚόνελ, είχε δηλώσει σε οικείους του πως είδε με καλό μάτι την απαγγελία κατηγοριών εκ μέρους των Δημοκρατικών, εκτιμώντας πως θα βοηθήσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να γυρίσει οριστικά τη σελίδα Τραμπ.

Ο ΜακΚόνελ, το κύρος του οποίου είναι μεγάλο, κρατάει ίσως έτσι το κλειδί της έκβασης αυτής της ιστορικής διαδικασίας. Διότι με μια δημόσια δήλωσή του μπορεί να ενθαρρύνει τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να καταδικάσουν τον 45ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.