search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:29
MENU CLOSE

Πέθανε ο Λάρι Κινγκ

23.01.2021 13:09
Πέθανε ο Λάρι Κινγκ - Media

 

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ και θρύλος των talk shows.

Δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, αναφέρει ότι ο θρυλικός δημοσιογράφος πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, είχε νοσηλευτεί για περισσότερο από μία εβδομάδα στο ιατρικό κέντρο. 

 

Ο Λάρι Κίνγκ υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, πάσχοντας και από σακχαρώδη διαβήτη.

Larry King Live

Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Κίνγκ με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες, στην εκπομπή «Larry King Live» που μετέδιδε το CNN από το 1985 μέχρι το 2010.

Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σημαντικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Κινγκ ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.

Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.

Πέραν τούτου, όπως έλεγε ο Κίνγκ, ο ίδιος, δεν ήθελε ποτέ, να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος.

«Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα»

«Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.

Ο ίδιος, συνταξιοδοτήθηκε το 2010, έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 6.000 επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής του.

H ανακοίνωση της Ora Media

Μία ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επιβεβαιωμένη σελίδα του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανακοινώνοντας το θάνατό του.

«Με βαθιά λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτού μας, τηλεοπτικού παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Για 63 χρόνια και μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, αλλά και ψηφιακών μέσων, οι αρκετές χιλιάδες συνεντεύξεων, βραβείων και παγκόσμιας αναγνώρισης του Λάρι, αποτέλεσαν μία απόδειξη του μοναδικού του και διαρκούς ταλέντου του, ως παρουσιαστή» πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

O θάνατος των παιδιών του

Τον περασμένο Αύγουστο ο δημοσιογράφος, που είχε παντρευτεί οκτώ φορές, είχε αναφερθεί μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook στο θάνατο των δύο του παιδιών. 

«Με λύπη και την κατακερματισμένη καρδιά ενός πατέρα επιβεβαιώνω την πρόσφατη απώλεια των δύο παιδιών μου, Andy King και Chaia King. Και οι δύο ήταν καλές και ευγενικές ψυχές και θα μας λείψουν πολύ», έγραψε στην αρχή του ποστ του ο King και πρόσθεσε, «Ο Andy πέθανε απρόσμενα από καρδιακή προσβολή στις 28 Ιουλίου και η Chaia στις 20 Αυγούστου λίγο καιρό αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο. Η απώλειά τους μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του».

«Η οικογένειά μου και εγώ σας ευχαριστώ για τα θερμά και συμπονετικά σας λόγια. Σε αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και ιδιωτικότητα για να κλείσουμε τις πληγές μας. Σας ευχαριστώ που το σέβεστε αυτό» κατέληγε στο κείμενό του ο Λάρι Κινγκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:29