search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:59
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Υποβρύχιο συγκρούστηκε με πλοίο (Photo)

10.02.2021 06:42
Ιαπωνία: Υποβρύχιο συγκρούστηκε με πλοίο (Photo) - Media

Θα μπορούσε να είναι και σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Ένα ιαπωνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε τη Δευτέρα με εμπορικό πλοίο, την ώρα που επιχειρούσε να βγει στην επιφάνεια στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρει το BBC, κατά τη σύγκρουση, τρία μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου Soryu του ιαπωνικού ναυτικού τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ φωτογραφίες που έδωσε το ιαπωνικό λιμενικό δείχνουν ότι και στο υποβρύχιο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις προπέλες του. Ζημιά επίσης υπέστη και ο εξοπλισμός επικοινωνίας του υποβρυχίου, αν και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Το εμπορικό σκάφος Ocean Artemis με προορισμό το Χονγκ Κονγκ δεν ανέφερε ζημιές. Το ατύχημα σημειώθηκε ανοικτά του νησιού Shikoku στη νότια Ιαπωνία.

Το Soryu, τέθηκε σε λειτουργία το 2009 και είναι το πρώτο στην κατηγορία των ιαπωνικών πετρελαιοκίνητων υποβρυχίων. Έχει πλήρωμα περίπου 65 άτομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:59