search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:46
MENU CLOSE

Τουρκία: «Γλέντι» στα social media για την copy paste ομιλία Ερντογάν (Video)

18.02.2021 09:15
Τουρκία: «Γλέντι» στα social media για την copy paste ομιλία Ερντογάν (Video) - Media

 

Πάρτι στο twitter αλλά και στα υπόλοιπα socila media έφερε η αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήσε πριν λίγες μέρες μια copy paste ομιλία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος τη Τουρκίας μίλησε πρόσφατα σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 700 χρόνων από τον θάνατο του λαϊκού ποιητή Γιουνούς Εμρέ.

Όμως η ομιλία του κάτι… θύμιζε σε αρκετούς…

Και πράγματι όπως αποδείχθηκε ένα αρκετά μεγάλο απόσπασμα από την ομιλία του ήταν… πανομοιότυπο με λόγο που είχε εκφωνήσει το 2017 ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο χρήστης «444syyh1» ήταν εκείνος που διαπίστωσε πρώτος ότι μεγάλο μέρος των ομιλιών του Ερντογάν και του Γιλντιρίμ ήταν πανομοιότυπο και δημοσίευσε ένα βίντεο σε δύο οθόνες που δείχνει και τους δύο να λένε ακριβώς τα ίδια.

«Copy-paste lider» γράφει ο χρήστης, εννοώντας ότι οι ηγέτες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον.

«Η γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπεται σε κατάλληλη γραπτή γλώσσα, γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων μας», λένε και οι δύο ηγέτες.

«Οι άσκοπες συντομογραφίες, οι ξένες λέξεις, οι παράλογες εκφράσεις γίνονται συνηθισμένες μέρα με τη μέρα. Ο εθισμός της χρήσης ξένων λέξεων που βλέπουμε στις πινακίδες, την αλληλογραφία και τις συζητήσεις έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που απειλούν το μέλλον μας» συνεχίζουν Ερντογάν και Γιλντιρίμ, με διαφορά 4 χρόνια ο ένας από τον άλλον.

Όπως είναι απολύτως φυσικό, το απόσπασμα έγινε αφορμή για πολλά κοροϊδευτικά σχόλια εις βάρος του Τούρκου προέδρου στο Twitter, με ορισμένους χρήστες μάλιστα να παραθέτουν αποσπάσματα των δυο ομιλιών δίπλα-δίπλα σε βίντεο, εκθέτοντας τον «σουλτάνο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50